Projekti

Beograd u aprilu domaćin druge InterConnect konferencije

InterConnect, jedan od najznačajnijih biznis događaja u regionu, jedinstveni dvodnevni skup okupiće 26. i 27. aprila u Beogradu međunarodne eksperte, predstavnike evropskih kompanija koje traže poslovne partnere i dobavljače na Zapadnom Balkanu i domaća mala i srednja preduzeća.

InterConnect organizuju Privredna komora Srbije i firma Convestenics, uz podršku projekta „Velika mala privreda" koji finansira USAID, asprovodi organizacija ACDI/VOCA.  

Konferencija u Beogradu biće prilika za MSP iz metalskog sektora, gumarske, plastičarske i mašinske industrije, da direktno na B2B sastancima upoznaju i dogovore nove izvozne poslove sa predstavnicima 15 velikih evropskih kompanija iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske, Švedske, čiji godišnji promet premašuje 24 milijarde evra.

„InterConnect je odlična šansa za pronalaženje poslovnih partnera, na potpuno drugačijem nivou, direktnim povezivanjem čelnih ljudi međunarodnih kompanija sa predstavnicima preduzeća iz Srbije i regiona, koji žele da postanu partneri i dobavljači inostranih korporacija”, kaže Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Jedna od glavnih tema konferencije biće i novi nemački zakon o dju dilidžensu (Due Dilligence) u lancima snabdevanja, koji je počeo da se primenjuje 1. januara ove godine, kao i održivost i najaktuelniji izazovi poslovanja sa kojima se suočava globalna privreda.

Očekuje se učešće više od dve stotine predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, dogovore nove poslove, uključe se u međunarodne lance dobavljača, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima, poput Ferdinanda Vilanda, direktora globalne nabavke u nemačkoj kompaniji ThyssenKrupp Automotive, razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa i uslovima globalne trgovine i industrije.

„Interkonekt” konferencija održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu, a kompanije iz regiona mogu da se prijave na ovaj događaj putem linka InterConnect (pks.rs)

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!