Industrija

“Bentley Motors” kreće u proizvodnju električnih automobila

Kompanija “Bentley Motors” planira da uloži oko 3,4 milijarde dolara tokom narednih 10 godina u proizvodnju luksuznih potpuno električnih automobila.

To je saopštio taj britanski proizvođač vozila s tradicijom dugom 102 godine.

Investicija će obuhvatiti istraživanje i razvoj i značajno osavremenjavanje “Bentley”-vog istorijskog fabričkog kampusa u Kruu (Engleska) do 2032. godine, navodi se u saopštenju kompanije.

Proizvodni kamp u Kruu je jedini montažni pogon te kompanije na globalnom nivou.

“Bentley”, koji je u vlasništvu nemačkog “Volkswagen”-a, najavio je plan elektrifikacije vozila još 2020. godine u okviru svog programa transformacije "Posle 100-te", koji takođe uključuje postizanje potpune karbonske neutralnosti proizvodnje do 2030, a sada je prvi put obelodanio i iznos investicije, prenosi B92.

Prvo  električno vozilo kompanije “Bentley Motors” električno vozilo trebalo bi da siđe sa proizvodne trake 2025. godine, precizira se u saopštenju.

Kompanija je izvestila da je prošle godine prodala 14.659 vozila, što je povećanje od 31 posto u odnosu na 2020, u kojoj je zabeležena rekordna prodaja od 11.206 automobila i SUV vozila, uprkos globalnoj krizi s nestašičom čipova.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!