Svet građevinarstva-nekretnina

Beč uskoro dobija mega-arenu

Grad Beč planira u narednom periodu da realizuje jedan od najvećih infrastrukturnih projekata.

Novi simbol Beča – mega-arena za muzičke, sportske i druge događaje, kapaciteta 20.000 posetilaca, biće izgrađen do 2024. godine. Od osam lokacija, koje su razmatrane odluka je pala na prostor u naselju Noj Marks (Neu Marx) u trećem bečkom okrugu. Predviđeni areal se nalazi u blizini dvorane Marx-Halle i autoputa A23 i veličine je 40.000 m2.

Projekat realizuje bečki gradski koncern Wien Holding a planirani troškovi se kreću do 250 miliona evra. „Nova arena je projekat budućnosti koji će doprineti Beču kao privrednom sedištu, stecištu kulturnih događaja, turističkoj metropoli i gradu sa najboljim kvalitetom života na svetu“, kaže gradonačelnik Beča Mihael Ludvig.

„Noj Marks će izgradnjom nove arene postati gradska četvrt zabave, kulture, medija i tehnologija. Ova lokacija je dobro povezana sa javnim saobraćajem ali se do nje brzo stiže i autom“, izjavio je član gradskog veća za ekonomiju Peter Hanke.

Za uspeh ovakvog projekta odlučujući faktor ima lokacija zbog čega je angažovan specijalni tim stručnjaka koji su analizirali sve moguće lokacije.

Foto: Dieter Brasch

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!