Baza znanja | Žensko preduzetništvo

Demistifikacija digitalnog marketinga za “Jovanku i Ognjenku”

Mikro i mala preduzeća u Srbiji su u procvatu. Sve više, a najviše iz nužde, ljudi se odlučuju da uplove u preduzetničke vode. Ideja ne nedostaje, izvori i uslovi finansiranja su iz godine u godinu bar za nijansu pristupačniji, a na godišnjem nivou pojavi se pregršt novih proizvoda i usluga.

Značaj prisustva na mrežama za kompanije

Nekada je za biznise bilo dovoljno da se bave tradicionalnim marketingom. U tradicionalnom marketingu je postojala isključivo jednosmerna komunikacija. Tada su poruke slate svima, a potpuno je jasno da je poruka poslata svima zapravo poruka poslata “nikom”.

Preduzetništvo iz ugla mladih žena – da ili ne?

Preduzetništvo predstavlja stalnu potrebu za promenama što znači da se preduzetnička kreativnost i inovacije moraju primenjivati kako bi se preduzetničko razmišljanje, usmerilo i podsticalo na rizikovanje u poslovanju. Upravo zbog toga je jako bitan podsticaj i razvoj ženskog preduzetništva.

Žensko preduzetništvo uticajnije u Srbiji nego u Danskoj

Skoro da ne poverujete: žensko preduzetništvo uticajnije u Srbiji nego u Danskoj, a srpske kompanije u kojima su na vodećim pozicijama žene imaju veći udeo u ostvarenoj neto dobiti, u odnosu na takve kompanije u Slovačkoj, Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj, Češkoj i Mađarskoj - pokazuje analiza ženskog preduzetništva u 13 evropskih zemalja. Znači li to da su poslovne žene u Srbiji uspešnije?

Izvori finansiranja za MMSPP - državna pomoć

Razvoj preduzetništva u Republici Srbiji je osnova daljeg razvoja privrede u narednom periodu, kao i uspešnog završetka procesa integracije u EU. Dugoročna konkurentnost privrede stvara se na preduzetničkoj inicijativi, kao i znanju u svim bitnim oblastima za uspešno poslovanje jednog privrednog subjekta, ali poznavanje izvora finasijskih sredstava zauzimaju posebno značajno mesto.

Šta o finansijama treba da znaju preduzetnice?

Posao preduzetnice u savremenim uslovima postaje sve zahtevniji, u smislu obezbeđenja dugoročnog profitabilnog poslovanja, i obavljanja aktivnosti u skladu sa zakonskim propisima i zahtevima zainteresovanih lica.

Žene u preduzetničkim vodama, kreditima i štednji

Kako se žene snalaze u preduzetničkim vodama? Koliko njih se odvaži da pokrene sopstveni biznis i kako usklađuju porodične obaveze sa poslovnim? Povodom 8. marta o tome govori predstavnik “Erste Banke”, koji vodi program „Korak po korak“, a koji je, između ostalog, namenjen i početnicima u biznisu.

Suzana Perić, kreatorka: Za mene je najveći uspeh kad vidim da su žene srećne kada nose moje modele

“Podrška mog tima mi omogućava da budem umetnica slobodne prirode i vlasnica Ateljea koji uspešno radi. Jako volim i negujem svoj brend, radim na njemu da bude još bolji i prepoznatljiviji. On mi je, pored ćerke Tiffany, kao još jedno dete”, izjavila je u intervjuu za naš portal Suzana Perić, poznata domaća kreatorka.

Biljana Planić, predsednica Asocijacije poslovnih žena "Vizija": Sve je više žena koje se opredeljuju za preduzetništvo

“Zaista verujem da će se promeniti klima za žene preduzetnice i da će žene sve više pokretati svoje biznise i shvatiti kolika je važnost ekonomske samostalnosti za njih same i njihove porodice”, izjavila je u intervjuu za naš portal Biljana Planić, direktorka turističke agencije “Atos plus” u Kragujevcu i predsednica Asocijacije poslovnih žena "Vizija".

Nikada ne treba da odbijete kupca, Aleksandra Popović, vlasnica kompanije „NAG poslovne uniforme“

U poslu morate da ste prisutni 24 časa, da plivate u svim situacijama, da budete fleksibilni, da radite na sebi i unapređujete svoje poslovanje, da uvek nudite nešto novo.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!