Baza znanja | Softver

Ključni KPI-evi za vaš uslužni biznis

Koji su vaši ključni problemi u vođenju uslužnog biznisa? Da li u vođenju svoje kompanije doživljavate neki od sledećih problema?

CRM aplikacije u cloudu osvajaju poslovni svet!

CRM cloud aplikacije sa pretplatom kao cenovnim modelom osvajaju poslovni svet.

Digitalizacija (ni)je bauk?

Super je što smo kao društvo krenuli sa digitalizacijom, da ne kažem digitalnom revolucijom. Otvoriće se nova odeljenja i smerovi u osnovnim, srednjim i visokim školama, dobićemo X hiljada softverskih inženjera (što je super - naravno) i sve će se promeniti na bolje!? Da li je baš sve tako?

Stručnjaci  smatraju da će veštačka inteligencija biti nekoliko milijardi puta pametnija od ljudi

Veštačka inteligencija bi mogla biti više milijardi puta pametnija od čovečanstva,  zbog čega će ljudi možda morati da se spajaju sa računarima, da bi preživeli, smatraju futuristi.

Komisija za konkurenciju Indije kaznila „Google“ zbog zloupotrebe dominantnog položaja

Komisija za konkurenciju Indije kaznila je „Google“ zbog zloupotrebe dominantnog položaja.

Zbog zloupotrebe kripto rudarenja ugroženo 55 odsto preduzeća širom sveta, uključujući YouTube

„Google“ je nedavno otkrio i uspešno razrešio još jedan slučaj "kripto otmice" na YouTube-u. Prema izveštaju, anonimni hakeri su uspeli da pokrenu reklame na YouTube-u koje su imale za cilj da koriste snagu CPU korisnika kako bi rudarile kriptovalute.

Igra iz Srbije osvaja svet

Mindy – aplikacija namenjena deci, koja imaju poremećaj pažnje (ADHD), nastala je kao rezultat interesovanja autora programera za psihologiju. Igrica je prihvaćena u svetu, a očekuje se da bude primenjena i u Srbiji, jer kroz igru kombinuje dve važne stvari u lečenju hiperaktivne dece - fizičke aktivnosti sa testiranim kognitivnim veštinama.

Koji su glavni aduti verzije SQL Server 2014?

Nesumnjivo je da su glavni aduti verzije SQL Servera 2014 clustered columnstore indeksi i In-Memory XTP (Hekaton), koje mogu da donesu značajna poboljšanja u performansama (ukoliko se za njih pronađe odgovarajući use case), ali tu je i čitav niz malih novina ili promena, koje zavređuju pažnju i mogu da budu značajne u svakodnevnom radu.

Rešenje za elektronsko bankarstvo – moćan, ali nedovoljno iskorišćen poslovni alat

Razvojem novih tehnologija i njihovom primenom u svim društvenim sferama, mnoge poslovne navike smo trajno zamenili novim, modernijim i efikasnim IT alatima. Najveći broj kompanija u Srbiji svakodnevno koristi rešenje elektronskog bankarstva i skoro da je nezamislivo, da ozbiljna kompanija naloge za plaćanje ispisane na „virmanima“, predaje na šalteru svoje poslovne banke.

10 razloga neuspešne implementacije ERP-a i kako je izbeći (3. deo)

Enterprise Resource Planning (ERP) predstavlja poslovni softver, koji preduzećima pruža mogućnost da organizuju i strukturiraju svoje poslovanje. Ovo je treći i ujedno poslednji deo serije tekstova o razlozima za neuspeh implementacije ERP-a u malim i srednjim preduzećima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!