Baza znanja | Saobraćaj i transport

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Kineska privreda je u prethodnoj godini doživela brojne neuspehe, ali uprkos tome možemo da primetimo da je broj kineskih brendova i poverenje u iste na srpskom tržištu, ali i u ostatku sveta, u porastu.

Šta sve treba da znate prilikom izbora logističkog partnera?

Za početak najvažnije je prihvatiti činjenicu da ukoliko otpočinjete nov biznis verovatnoća da vam usluga transporta neće biti potrebna vrlo je mala. Bez obzira da li je reč o uvozu, izvozu, domaćoj distribuciji ili prosto proizvodnji – transport u lancu snabdevanja je neizbežan.

Budućnost donosi inovacije u saobraćaju i transportu

U Francuskoj ambasadi 25. novembra održana je poslovna konferencija na temu „Innovating mobility“ čiji je pokrovitelj kompanija „Airbus“.

Modeli rada iz privatnog sektora u javnom sektoru su ključ uspeha

Tokom rada na projektu, koji se odnosio na definisanje i analizu poslovnih procesa preduzeća sa izvedenim pokazateljima uspešnosti rada (KPI) ključnih poslovnih procesa, uz podršku organizaciji ispitivanja zadovoljstva korisnika uslugom prevoza u Gradskoj agenciji za saobraćaj Kragujevac, predstavnici “Casa Forte” su imali priliku da detaljnije razgovaraju sa Dušanom Obradovićem, direktorom ove javne institucije o novinama i načinu rada preduzeća.

FlixMobility – vodeći start-up u Nemačkoj i Evropi

FlixMobility je osnovan kao početni FlixBus od strane tri mlada preduzetnika u Minhenu, koji su imali viziju održivog putničkog udobnog i pristupačnog putovanja. Danas je FlixBus vodeći evropski autobuski operater, koji nudi 250.000 veza između 1.700 gradova u 27 evropskih zemalja.

Roboti-Kombiji za isporuku robe stižu pre autonomnih vozila

Budućnost autonomnih vozila predstavlja novi prototip vozila, koji je lansirao startap iz Sicilijumske doline, kompanija „Nuro“. Nihovo sjajno, minimalističko vozilo nema vrata, ni prozore, jer će umesto ljudi prevoziti pakete.

„Er Srbija nikada nije ostvarila profit veći od subvencija“, Mahmud Bušatlija, konsultant za strana ulaganja

Najveći problem u sagledavanju poslovanja „Er Srbije“ je što u javnosti postoji malo konkretnih informacija, mnogo je tajni i netransparentnosti, koje se vežu za našeg avioprevoznika da bismo uopšte mogli realno da analiziramo njihovu poslovnu politiku.

Putujte sigurno. Kakvu korist donosi putno osiguranje?

Bilo da ste na godišnjem odmoru ili poslovnom putovanju, polisa međunarodnog putnog osiguranja omogućava vam sigurnost 24 sata dnevno. Troškovi lečenja u inostranstvu mogu biti izuzetno skupi, čak i za najjednostavnije intervencije. Stoga, kupovina polise putnog osiguranja je uvek pametan izbor!

Milutin Ignjatović dipl. inž. i generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP: Za pet godina u Srbiji će vozovi saobraćati brzinom od 200/km/h

Pruga Beograd – Budimpešta je sastavni deo mreže pruga Evrope, koje su svrstane u pruge za velike brzine Kategorije II. To su postojeće pruge rekonstruisane za projektne brzine reda veličine 200 km/h.

Čedomir Petrinjac, direktor ”EUROPROJEKT Inžinjering”: Aerodrom “Nikola Tesla” je konkurentan u regionu, ali ne i u Evropi

Prema saobraćaju, Aerodrom “Nikola Tesla” je nadmašio zagrebački, ljubljanski, sarajevski, podgorički i skopski aerodrom, jednak je sa sofijskim, dok je dosta slabiji u odnosu na aerodrome u Atini, Budimpešti i Bukureštu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!