Baza znanja | Intervju

Nataša Konstantinović, koordinatorka programa javnih politika Trag fondacije: Javno zagovaranje je u funkciji unapređenja života različitih grupa građana

„Znanje je ključno za rešavanju bilo kog problema. Ukoliko ne posedujemo znanja iz date oblasti mi ne možemo biti kompetentni za pronalaženje odgovarajućih načina za rešavanje problema. Takođe, smatramo da bez novih mladih snaga nema ni novih ideja, ni poleta koji je neophodan društvu da bi se menjalo na bolje. Stoga mi podstičemo mlade ljude da istražuju, da se aktiviraju, da budu deo civilnog društva koje je tu da pomogne državi da unapređuje propise u skladu sa potrebama građana“, izjavila je u intervjuu za naš portal Nataša Konstantinović, koordinatorka programa javnih politika u Trag fondaciji, koja je objavila konkurs za podršku javnom zagovaranju.

Vuk Vuković, menadžer za istraživanja i analitiku Catalyst Balkans: Filantropija je postala važan deo poslovanja kompanija

Poslovni sektor u najvećoj meri ima strateški pristup dobročinstvu i iz godine u godinu koncept društveno odgovornog poslovanja sve više postaje integrisan u kulturu poslovne zajednice. Ulaganja poslovnog sektora su u 2021. godini najčešće bila usmerena na oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite životne sredine. Pomoć se usmerava i marginalizovanim grupama, a u narednom periodu bi trebalo pokrenuti više filantropskih inicijativa za oblasti poput nauke, umetnosti, rodne ravnopravnosti i sporta, izjavio je u intervjuu za naš portal Vuk Vuković, menadžer za istraživanja i analitiku Catalyst Balkans.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Kroz lokalne fondacije do kvalitetnijeg života u zajednici

„Kroz rad lokalnih fondacija građani dobijaju priliku da udruženo reše zajedničke probleme, a donatori priliku da podrže one oblasti koje smatraju važnim. Kad je reč o poslovnom sektoru, podrška lokalnim fondacijama može biti u novcu, a može se donirati i znanje, volontersko vreme zaposlenih i relevantni kontakti u zajednici. Mi ohrabrujemo lokalne fondacije da u svoje redove uključuju ljude iz poslovnog sektora kako bi, kroz njihov angažman, pored ekspertize u svoj rad uneli i malo preduzetničkog duha”, izjavila je u intervjuu za naš portal Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji, koja je objavila konkurs za program „Fondacija našeg kraja - Zajednica se pita!“, s ciljem da podstakne osnivanje novih lokalnih fondacija u Srbiji.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Filantropija pokreće pozitivne društvene promene

„U prethodnih 15 godina ukupno je dodeljeno više od sto VIRTUS nagrada za filantropiju, kako kompanijama, koje pomažu aktivnosti i projekte od opšteg društvenog značaja na strateški i sistematičan način, tako i pojedincima, koji su svojim dobrim delima pomogli onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Želimo da nastavimo i narednih godina da širimo ideju filantropije i tako doprinesemo stvaranju nekog boljeg sveta, izjavila je u intervjuu za naš portal Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji, koja je ove godine po petnaesti put dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju.

Aleksandar Smerdov, Fast food Smerdov: Svaki naš doprinos je važan i mnogo znači onima kojima je pomoć najpotrebnija

Naša želja je da pomognemo što većem broju ljudi kojima je pomoć neophodna i zahvalni smo svima koji su nas podržali u realizaciji inicijative podele besplatnih obroka. Drago nam je da na ovaj način možemo da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života dece iz socijalno ugroženih porodica i njihovom srećnijem odrastanju, izjavio je u intervjuu za naš portal Aleksandar Smerdov, čije je porodično preduzeće Fast food Smerdov dobitnik VIRTUS nagrade za malo i srednje preduzeće za 2021. godinu.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Već petnaest godina, zajedno sa građanima i poslovnim sektorom, širimo ideju filantropije

„U prethodnih 15 godina ukupno je dodeljeno više od sto VIRTUS nagrada za filantropiju, kako kompanijama, koje pomažu aktivnosti i projekte od opšteg društvenog značaja na strateški i sistematičan način, tako i pojedincima, koji su svojim dobrim delima pomogli onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Pandemija je donela novu realnost, koja je inicirala i nove mogućnosti za razvoj filantropije. Sve je više inovacija, koriste se nove tehnologije, koje nude nova rešenja za realizaciju različitih humanitarnih aktivnosti”, izjavila je u intervjuu za naš portal Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji, koja ove godine po petnaesti put dodeljuje VIRTUS nagradu za filantropiju.

Dr Konstantinos Bourelakis: Estetska medicina u Srbiji prati svetske trendove

“Estetska medicina u Srbiji se u potpunosti razvija u skladu sa svetskim trendovima i domaći eksperti redovno prate seminare, konferencije i radionice koje vrhunski svetski stručnjaci iz oblasti dermatologije i estetske medicine održavaju u inostranstvu, ali i kod nas. Usavršavanje lekara je od izuzetne važnosti za razvoj ove grane medicine”, izjavio je Dr Konstantinos Bourelakis, doktor estetske medicine, koji radi u Srbiji od 2011. godine, a od nedavno i u klinici “Perfectum Aesthetics”.

Dr Konstantinos Michos: U svetu je plastična hirurgija u ekspanziji

„Zahvaljujući primeni najnovije tehnologije i najviših standarda, kozmetički tretmani postaju sigurniji, pouzdaniji, ali i pristupačniji, što je doprinelo razvoju plastične hirurgije. Značajan doprinos dali su i mediji, koji „forsiraju“ univerzalne standarde lepote“, izjavio je u intervjuu za naš portal Dr Konstantinos Michos, plastični i rekonstruktivni hirurg, koji je medicinsku praksu stekao u Grčkoj i Velikoj Britaniji, a trenutno živi u Atini i Beogradu.

Aleksandar Međedović, član UO Tursko-nemačke privredne komore: Turskim investitorama je Srbija povoljna, jer su troškovi proizvodnje niži za oko 30 odsto

„Turski privrednici su veoma iskusni i aktivni investitori širom sveta i već 20 godina izlaze na nova tržišta. Glavni razlog zbog čega oni izlaze iz Turske su industrijska diversifikacija, ali i bolji uslovi poslovanja. U Srbiji to očigledno nalaze - proizvodnja im je za nekih 30 odsto jeftinija. Potom, uslovi poslovanja i tržišni postupci su slični kao u Turskoj, ali uglavnom ih privlači stabilnost valute prema euru i cena radne snage“, izjavio je u intervjuu za naš portal Aleksandar Međedović, član UO Tursko-nemačke privredne komore u Berlinu i potpredsednik Tursko-srpskog privrednog udruženja u Beogradu. Međedović je dugi niz godina u biznisu, a živi i radi u Istanbulu i u Berlinu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!