Baza znanja | Berza

Šampion finansijskog tržišta-akcije čija je cena porasla 250 puta

Istraživanje Erika Conley (Zen investor blog), koji se bavio kretanjem cena akcija unutar S&P 1.500, u periodu od 2009. godine do danas, dalo je ultimativnog šampiona u prinosu i zaradi.

Savet stručnjaka: Tri akcije za kupovinu i tri za prodaju

Kao što je svima već jasno, velika pažnja stručne javnosti je godinama usmerena na dominaciju velikih tehnoloških firmi. Međutim, iako smo svi već pomalo umorni od priča o uspesima tehnoloških giganata, stvarnost je takva da ozbiljni investitori ne smeju da ignorišu dešavanja u ovom sektpru, a naročito ne tokom 2018. godine.

Dnevni izveštaj sa svetskih berzi 21.02.2018.

Američko tržište akcija je u utorak zabeležilo pad. Cene nafte i zlata su oslabile tokom azijskog trgovanja.

Ulaganje u akcije Apple - Da li gigant može nastaviti istim tempom ili ne?

Posle deset godina i rasta cene akcije od 750 odsto, Apple je danas kompanija sa najvećom tržišnom kapitalizacijom u SAD-u od 793 milijarde dolara.

Pad cena akcija - redovna korekcija ili najava nove krize?

Američko tržište akcija je pretrpelo oštar pad u periodu od 26. januara do 8. februara, posle dugog perioda rasta cena akcija cca 28  odsto (od druge polovine maja 2017. godine).

Kanadski regulatori odobrili prvi državni blokčein ETF

Nakon opsežnog testiranja, Harvest Portfolios je dobio odobrenje za izdavanje prvog trgovinskog fonda (ETF) zasnovanog na blokčeinu.

Koliko su Gejts, Bezos i Bafet izgubili u nedavnom padu vrednosti berzanskih indeksa?

U ponedeljak, 5. februara, indeks Dow Jones je pao za gotovo 1.600 poena, što je direktno uticalo na smanjenje zarade najbogatijih investitora.

Da li SAD potenciraju "hladni rat" da bi oslabile dolar?

U odnosu na druge valute, dolar se već neko vreme nalazi na najslabijem nivou u poslednjih nekoliko godina, a stručnjaci smatraju da deo zasluga za takvu situaciju pripada upravo Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako su kriptovalute za mesec dana izgubile pola biliona dolara vrednosti?

Nakon što je dostiglo vrtoglave visine, tržište kriptovaluta je doživelo zastoj, zbog kojeg je izgubilo skoro 500 milijardi dolara vrednosti.

IPO kompanije “Saudi Aramco” od 1,5 biliona dolara može da uzdrma globalno tržište akcija

Menadžeri novca na Bliskom Istoku su sigurni da će prodaja državne kompanije “Saudi Arabian Oil Co.”, izazvati potrese na svetskim berzama, jer će početna javna ponuda najvećoj svetskoj kompaniji dati vrednost od oko 1,5 biliona dolara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!