Baza znanja

Milica Kezić Marčić, koordinatorka programa javnih politika u Trag fondaciji: Građani treba da budu kreatori promena u svom okruženju

Javno zagovaranje doprinosi pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama, jer se kroz unapređenje socio-ekonomskih politika olakšava život građana, posebno osetljivim grupama stanovništva. Želimo da podstaknemo građane da učestvuju u procesima kreiranja javnih politika, kako bi kreirali mere koje su u skladu sa njihovim potrebama”, izjavila je u intervjuu za naš portal Milica Kezić Marčić, koordinatorka programa javnih politika u Trag fondaciji, koja je u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“ objavila drugi konkurs za podršku javnom zagovaranju, namenjen organizacijama civilnog društva.

Implementacija ESG modela poslovanja

Koncept ESG *(Enviroment, Social, Governance) i ispunjavanje ESG kriterijuma je tema sa vrha liste prioriteta poslovnih lidera, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou, kada je reč o održivom poslovanju.

Mousa Abu Sabiah: Vakufska direkcija Islamske zajednice Srbije radi na suzbijanju zloupotreba u prodaji kurbana

Približava se jedan od najvećih islamskih praznika Kurban Bajram. U poslednje vreme mogu se primetiti reklame na različitim medijskim platformama, posebno na Facebook-u, koje promovišu prodaju kurbana na više lokacija u Srbiji. Ono što privlači pažnju je činjenica da, osim raznolikosti lokacija i cena, postoji razlika i u potpisu ovih reklama, te je negde Islamska zajednica Srbije, a negde Vakufska direkcija Islamske zajednice Srbije. Stiče se utisak da tu postoje neke nepravilnosti. O tome smo razgovarali sa Mousom Abu Sabiah, direktorom Vakufske direkcije u Srbiji.

Dejan Nedić: OSNAŽUJUĆI PRINCIP NEVER FINISHED U PROCESU STVARANJA NOVIH IDEJA

Dejan Nedić je ovogodišnji dobitnik UEPS-ove nagrade za životno delo. On je prvi čovek FCB Afirma, a pored uspešnih poslovnih rezultata, veoma je posvećen, lično i u okviru svoje agencije, neprofitnim humanitarnim projektima. Posebno podržava, na najrazličitije načine mlade.

Humanost na delu - zaštitimo životinje!

„Broj napuštenih životinja na našim ulicama povećava se iz godine u godinu i zbog toga je važno da se više radi na podizanju svesti o značaju zaštite životinja. Mnogi ljudi nemaju dovoljno informacija o problemu napuštenih životinja, a ja želim da svojim angažmanom doprinesem da se to promeni“, izjavio je u intervjuu za naš portal Nikola Stojković, dobitnik specijalne VIRTUS nagrade za individualni doprinos zaštiti životinja za 2022. godinu. On je u svoje akcije spasavanja napuštenih životinja uključio i veterinare iz Srbobrana, ali i ljude izvan svoje zajednice.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Korporativna filantropija doprinosi stvaranju nove kulture ponašanja poslovnog sektora

„VIRTUS nagrada za filantropiju je prvobitno bila namenjena korporativnom doprinosu za opšte dobro, te je i najveći broj nagrada tokom prethodnih 16 godina dodeljen upravo poslovnom sektoru. Ono što ohrabruje je da sve češće primamo nominacije za manja preduzeća, uključujući i ona koja zapošljavaju svega nekoliko ljudi. Ona neretko imaju i razvijene strategije društveno odgovornog poslovanja, po uzoru na velike kompanije, a u skladu sa svojim kapacitetima, i raduje nas to što uviđaju da je pažljivo planiran i sistematičan pristup razvoju zajednice u kojoj posluju ključ za izgradnju boljeg društva za sve njegove članove”, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, koja je ove godine po šesnaesti put dodelila VIRTUS nagrade za filantropiju.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Kineska privreda je u prethodnoj godini doživela brojne neuspehe, ali uprkos tome možemo da primetimo da je broj kineskih brendova i poverenje u iste na srpskom tržištu, ali i u ostatku sveta, u porastu.

Šta je potrebno superaplikacijama kako bi bile uspešne?

Verovatno ste videli da se termin „superaplikacija“ sada pojavljuje gde god da pogledate. Od WeChat-a do Grab-a, superaplikacije su postale izuzetno popularne širom Azije – i u skladu sa time, platforme na zapadu u poslednje vreme proširuju svoje kapacitete kako bi dostigle status „superaplikacije“.

Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije: Poslovni sektor sve više ulaže u razvoj zajednice

„Kompanije svoje filantropske aktivnosti u većoj meri usmeravaju u pravcu razvoja zajednice, davanja su dugoročnija i često su povezana sa njihovom osnovnom delatnošću. Treba istaći i to da su građani uglavnom orijentisani ka davanjima u novcu, dok kompanije doniraju i robu i usluge, kao i volontersko vreme i znanje svojih zaposlenih. Trag fondacija želi da podstakne što više pojedinaca i kompanija da se angažuju na polju filantropije, kroz dugoročna rešenja, od kojih će korist imati veći broj ljudi”, izjavila je u intervjuu za naš portal Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, koja ove godine 16. put dodeljuje VIRTUS nagradu za filantropiju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!