Saobraćaj i transport

Bankrotirao “Thomas Cook” – jedan od najvećih svetskih tur operatera

Jedan od najvećih svetskih tur operatera "Thomas Cook" objavio je bankrot posle neuspelih pregovora sa kreditorima, što znači trenutnu obustavu povratnih letova za one koji su u ovom trenutku na odmoru. Britanski mediji javljaju da je usred krize oko Bregzita tamošnja vlada pred novim izazovom.

Potrebno je sa letovanja vratiti 150.000 britanskih turista koji su uplatili aranžmane preko "Thomas Cook"-a, čuvene agencije koja postoji 178 godina.

Kompanija je bila u pregovorima za premošćavanje duga od 1,7 milijardi funti, ali su pregovori propali što znači da se otkazuju svi aranžmani i čarter letovi kojima turisti treba da se vrate u Britaniju, prenosi RTS.
Britanska vlada preuzela je na sebe najveću operaciju povratka svojih građana u zemlju ikada, preporučujući turistima da ne prekidaju odmor i ne odlaze na aerodrom u sopstvenom aranžmanu.

"Thomas Cook" ima 9.000 zaposlenih i 94 aviona, a bankrot ih sve ostavlja bez posla.

"Thomas Cook" ima podružnice po celoj Evropi i naročito je snažan u Skandinaviji. Zapošljava oko 21.000 ljudi širom sveta, od toga 9.000 u Velikoj Britaniji i trenutno njegove usluge koristi 600.000 ljudi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!