Finansijske usluge

Banca Intesa i Visa nude besplatan e-commerce servis za male trgovce

Svim mikro i malim preduzećima koja žele da pokrenu online biznis i svoje proizvode i usluge ponude kupcima putem interneta, Banca Intesa i Visa nude besplatan e-commerce servis za prihvat plaćanja Visa platnim karticama.

Prvih 100 preduzeća koja podnesu zahtev za e-commerce servis Banca Intesa, dobiće besplatno kreiranje i održavanje internet prodajnog mesta tokom prvih šest meseci korišćenja usluge. U istom periodu, klijenti neće plaćati mesečno održavanje e-commerce servisa, a biće im omogućeni i posebni uslovi za prihvat Visa platnih kartica. Nakon tri meseca korišćenja e-commerce platforme, trgovci će moći da uključe prihvat plaćanja i drugim karticama.

„Iako internet trgovina u Srbiji već duži niz godina beleži trend organskog rasta, globalna pandemija podstakla je mnoga preduzeća da ubrzaju razvoj svog online biznisa, smanje troškove poslovanja i pronađu novi put do kupaca. Prateći potrebe trgovaca u izmenjenim tržišnim okolnostima, ali i promene u navikama potrošača koji se sve više opredeljuju za internet kupovinu, želimo da pružimo dodatnu podršku ubrzanom razvoju online trgovine i ukupnom privrednom oporavku naše zemlje“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa.

"Mala i srednja preduzeća su temelj svake privrede i zapošljavaju veliki broj ljudi, te je važno da što pre stanu na noge i povrate deo izgubljenog prihoda. Kako bismo im pomogli na tom putu, pokrenuli smo inicijativu sa Banca Intesa i pružili smo preduzetnicima priliku da pokrenu online biznis i svoje proizvode i usluge ponude putem interneta. Naša misija je da omogućimo pojedincima, privredi i ekonomijama da rastu i da se razvijaju, a ovom inicijativom pružamo im alate za takav poduhvat", rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Banca Intesa je vodeća banka u segmentu e-commerce poslovanja na tržištu Srbije. E-commerce platformu Banca Intesa koristi preko 800 trgovaca koji su u prvoj polovini 2020. godine putem elektronske trgovine ostvarili promet u vrednosti od 9,8 milijardi dinara i 3,1 miliona transakcija, što predstavlja rast od 49 odsto u visini prometa i 78 odsto u broju transakcija u odnosu na isti period prethodne godine.

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!