Berza

Bafet uvećao udeo u kompaniji "Apple", smanjio broj akcija u "IBM"-u

Kvartalni izveštaji pokazuju promenu u poslovanju jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Finansijski izveštaji iz trećeg kvartala su pokazali da je „Berkshire Hathaway“, kompanija u vlasništvu milijardera Vorena Bafeta uvećala vlasništvo nad kompanijom „Apple“ na 4 miliona akcija i umanjila udeo u „IBM“-u za 32 odsto, i u kompanijama „Charter Communications“ i „Wells Fargo“.

Vlasnik kompanije „Berkshire Hathaway“ Voren Bafet je kupio veći broj akcija „Apple“-a pre najnovijeg skoka vrednosti akcija ove američke kompanije.

„Berkshire“ je u trećem kvartalu smanjio svoj udeo u „IBM“-u za 32 odsto ili 17,06 miliona akcija, prema podacima, koji su u četvrtak poslati američkoj Komisiji za vrednosne papire i razmenu.
Bafetov konglomerat je tako povećao svoj udeo u vlasništvu proizvođača iPhone uređaja za 3,9 miliona na ukupnu vrednost od 134,1 miliona dolara, pokazuju podaci.

Vrednosti akcija „Apple“-a su zabeležile rekordan rast prošle nedelje za skoro 11,2 odsto u ovom kvartalu, nakon lansiranja telefona iPhone X. Ove akcije su od početka godine zabeležile rast od skoro 48 procenata.

„Berkshire“ je, takođe, povećao svoj udeo u kompanijama „Synchrony Financial“ i „Monsanto“ i smanjio  investicije u kompaniji „Charter Communications“ i „Wells Fargo“ tokom trećeg kvartala.

Izveštaji pokazuju trenutnu poziciju „Berkshire Hathaway“-a, koja je značajno promenjena u odnosu na period od pre mesec dana.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!