Saobraćaj i transport

Aviokompanije već odredile termine za nastavak letova sa beogradskog aerodroma

Kompanije “Air Serbia” i “Wizz Air” odredile su 13. april kao okvirni datum kada bi mogli da se nastave letovi sa aerodroma "Nikola Tesla".

Naime, aerodrom je zatvoren od prošle nedelje kako bi se obuzdala epidemija koronavirusa.

Obe kompanije počele se da prodaju karte za letove koji su planirani za tri nedelje. I dalje se moguća dodatna prilagođavanja, u zavisnosti od potražnje i ograničenja putovana.

“Air Serbia” izvodi letove kako bi izbavila putnike zaglavljene na aerodromima u Moskvi i Dohi, dok strani avio-prevoznici, “Montenegro Airlines”, “Air France”, Aegean i LOT takođe šalju avione u Beograd kako bi u domovinu vratili svoje građane, prenosi B92.

Strane kompanije planiraju nastavak letova ka Beogradu, ako je suditi po njihovim rasporedima, pa tako “Turkish Airlines”, koji je od petka otkazao većinu svojih letova, planira da se vrati u prestonicu Srbije i druge tačne na svetskoj mapi 17. aprila.

“Etihad” će nastaviti svakodnevne letove za Srbiju 30. aprila, “FlyDubai” 22. maja sa sedam nedeljnih letova, dok, u ovonm trenutku, “Qatar Airways” planira da se vrati 1. juna, u početku sa četiri umesto sedam letova nedeljno, što će od 1. jula porasti na deset letova.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!