Proizvodnja hrane i pića

“Atlantic grupa” sa “Saponijom” i “Kanditom” potpisala ugovor vredan preko 14 miliona evra

„Saponia“ i „Kandit“ su distribuciju svojih brandova za tržišta Srbije i Slovenije od iduće godine poverili vodećem regionalnom distributeru.

Krajem godine vodeći regionalni proizvođač deterdženata „Saponia“ i konditorska industrija „Kandit“, potpisali su sa „Atlantic Grupom“ ugovor kojim se obezbeđuje rast poslovanja u 2020. godini. Obe kompanije su distribuciju svojih brendova za tržišta Srbije i Slovenije od početka januara iduće godine poverile „Atlantic Grupi“, kao vodećem regionalnom distributeru roba široke potrošnje. Ovaj ugovor označava početak saradnje tri renomirane kompanije, a očekivani promet na godišnjem nivou iznosi više od 14 miliona evra.

„U želji da napravimo dodatni iskorak sa našim brendovima, približavajući ih još više potrošačima, odlučili smo se za pouzdanog partnera s dokazanim rezultatima. Sigurni smo da će vrednost „Atlantic“-ove distribucije, uz nastavak svake potrebne podrške našeg sistema „Saponijinim“ i „Kanditovim“ brendovima, omogućiti očekivani iskorak u Sloveniji i Srbiji, gde lansiramo naše partnerstvo”, komentarisala je saradnju Predsednica Uprave „Saponije“ Dajana Mrčela.

„Srbija i Slovenija za nas su dva izuzetno važna tržišta, a u organizaciji distribucije nose i pridev strateška. Uvođenjem „Kanditove“ Rum pločice, Faksa, Ornela i drugih jakih regionalnih lidera iz „Saponije“ u portfolio „Atlantic“-ove distribucije dodatno jačamo našu ponudu na ovim tržištima, gde smo već snažno prisutni sa asortimanom uglednih svetskih kompanija kao što su Red Bull, Ferrero, Unilever ili Rauch, kao i sopstvenim brendovima koji predvode u svojim kategorijama poput Grand kafe, Barcaffe-a, Argete, Cedevite ili Smokija”, rekao je potpredsednik „Atlantic Grupe“ za Distribuciju Srećko Nakić.

„Atlantic Grupa“ gotovo tri decenije razvija distributivno poslovanje u skladu sa najboljim svetskim praksama u industriji i potrebama lokalnih tržišta i kompanija. Partnerstvo sa „Saponijom“ i „Kanditom“, nakon odličnih rezultata ostvarenih širenjem distributivnog portfolia u regionu u 2018. godini, još jednom potvrđuje kontinuirani fokus na razvoj distribucije kao važne poluge razvoja ukupnog poslovanja.

„Saponia“ i „Kandit“ svoju odličnu poziciju na tržištu zahvaljuju kontinuiranim ulaganjima u razvoj brendova, ali i dugogodišnjoj tradiciji. „Saponia“ sa 125 i „Kandit“ sa 100 godina tradicije predstavljaju važne stubove unutar svojih industrijskih grana u Hrvatskoj i kontinuirano se potvrđuju i na tržištima regiona. Sa „Atlantic“-ovom distribucijom sada očekuju i dodatni rast zastupljenosti i prometa u Srbiji i Sloveniji.  

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!