Berza

Atinska berza kupila udeo u vlasništvu Beogradske berze

Atinska berza je dobila saglasnost Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije za sticanje 10,24 odsto ukupnog broja akcija Beogradske berze.

Iz Beogradske berze (BELEX) je saopšteno da će ubuduće akcije srpskih kompanija, koje se odluče da listiranjem na berzi dođu do kapitala, biti vidljivije stranim investitorima.

Beogradska berza će u narednom periodu pristupiti trgovačkoj platformi na kojoj već rade Atinska i Kiparska berza. Tako će unaprediti likvidnost i raspon usluga. Kompanije i investitori bi trebalo da osete koristi od proširivanja i produbljivanja oba tržišta kapitala i unakrsnog trgovanja. Sam proces, prelazak na zajedničku paltformu, mogao bi da traje i do godinu dana.

Direktor Beogradske berze Siniša Krneta je istakao da ovo partnerstvo predstavlja organski nastavak dugogodišnje uspešne saradnje i rastućih poslovnih veza između Atinske i Beogradske berze, piše Blic.

Beogradska berza, osnovana je 1894. godine i jedini je organizator tržišta hartija od vrednosti u Srbiji. Atinska berza, osnovana 1876, kontinuirano učestvuje u finansijskom i poslovnom razvoju tržišta kapitala.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!