Prodaja

“Apple” preuzeo “Texture”

“Apple” želi stati ne kraj lažnim vestima i to planira postići nakon što su preuzeli “Texture”, servis koji nudi neograničen pristup časopisima.

Ovaj servis, poput Netflixa koji stvara bazu filmova i serija, nudi čitaocima izbor od preko 200 svetskih časopisa. Svaki je broj dostupan u potpunosti i u originalnom formatu, a pomoću aplikacije je moguće skinuti celo izdanje.

Nakon probnog perioda od sedam dana, za pristup bazi biće potrebno izdvojiti 9,99 američkih dolara na mesec, a do sada je servis nudio pretplatu za 14,99 dolara. Neki od časopisa su Time, Vogue, National Geografic i Forbes, ali “Texture” nudi i mnoge druge za široku publiku.

Iz “Apple”-a kažu da im je glavni motiv da učine kvalitetno novinarstvo dostupnije korisnicima i zbog toga su se odlučili na saradnju sa kompanijom “Next Issue Media LLC”, koja je vlasnik aplikacije.

Još uvek nije jasno kako će se “Texture” uklopiti u ostale “Apple”-ove proizvode, ali čini se da je ovo logična nadogradnja na postojeću aplikaciju za vesti “News”. Za sada novo proširenje ostaje zasebna aplikacija dostupna u App i Google Play trgovinama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!