Berza

Analitičari predviđaju: Vrednost bitkoina od 60.000 do 5.000 dolara

Preduzetnik u oblasti kriptovaluta, suosnivač i predsednik kompanije „TenKs“,  Džulijan Hosp tvrdi da ni siloviti rast, a ni nagli padovi bitkoina još nisu okončani.

"Tvrdim da će bitkoin dostići nivo vrednosti od 60.000 dolara, kao što je izvesno i da će se vratiti na nivo vrednosti od 5.000 dolara. Pitanje je samo koji od ova dva scenarija će se prvo desiti?“, objašnjava Hosp.

Brojni kritičari kriptovaluta i predstavnici najviših poslovnih krugova dugo već upozoravaju na opasnosti ulaganja u digitalne valute, za koje tvrde da će se najverovatnije srušiti, jer ništa ne garantuje njihovu vrednost.

Hospova prognoza pretpostavlja da će bitkoin u narednom periodu ili porasti za 45.000 dolara ili pasti za 10.000 dolara, naglašavajući ozbiljnost volatilnaosti najveće svetske kriptovalute. 

Nakon dostizanja rekordno visoke vrednosti od 19.800 dolara, cena bitkoina je zabeležila ogroman pad prošlog petka, kada je ova digitalna valuta izgubila trećinu svoje vrednosti u jednom danu, nakratko potonuvši na nivo ispod 11.000 dolara.

Hosp tvrdi da su poslovni subjekti u ovoj industriji bili svesni mogućnosti pada bitkoina, s obzirom na naglo i donekle opasno povećanje vrednosti bitkoina, koje je beležilo tržište kriptovaluta u prethodnih nekoliko meseci. Inače, Hosp je osnivač startap kompanije „TenKs“ koja se bavi naplatom  naknada za kripto novčanike i kartice, dizajnirane tako da učine digitalne valute korisnijim za buduće korisnike i njihove transakcije.

Hosp je analizirao  trenutnu zainteresovanost za bitkoin, upozorivši da će u budućnosti doći do konsolidacije digitalnih novčića.

"Mislim da u narednih nekoliko meseci neće doi do ’kripto zime’, ali sam ubeđen da će se kroz godinu ili dve desiti velika kompresija na tržištu kriptovaluta", rekao je on i dodao: "Mislim da to neće biti ona vrsta balona o kojem svi pričaju i zbog kojeg će svi izgubiti novac. Naprotiv, mislim da će se uvesti rad na tržištu ponude kripto novčića, nakon čega će oni najslabiji prestati da postoje“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!