Društvo

Amerikanci prave ogromne količine otpada samo konzumiranjem brze hrane

Najpoznatiji američki lanac restorana brze hrane „McDonald's“ je objavio da će do 2025. godine celokupnu ambalažu praviti od obnovljivih materijala, koji se mogu reciklirati i koji dolaze iz sertifikovanih izvora, u pokušaju smanjivanja velike količine otpada.

"Sertifikovani izvori" se odnose na materijale koji potiču iz prirodnih izvora, a ne uzrokuju uištavanje šuma.

"Imamo odgovornost da uvedemo promene koje će imati značajan uticaj širom sveta", rekla je Frančeska Debijas, lider za održivost i snabdevanje „McDonald's“ restorana.

„McDonald's“ ima svoje restorane na više od 37.000 lokacija u preko 100 zemalja i, prema količini prihoda, najveći je lanac restorana na svetu.

Kompanija je 2015. godine objavila da će ubuduće koristiti samo jaja kokošaka koje nisu držane u kavezima, a 2016. godine da će ukloniti veštačke konzervanse iz ponude koja uključuje McNuggets piletinu.

SAD ima jednu od najnižih stopa reciklaže od svih razvijenih nacija. Poseban problem čini način odlaganja hrane i ambalaža. Naime, ostaci hrane i ambalaže čine oko 45 odsto svih materijala koji završe na deponijama u SAD, pokazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine. Isti podaci pokazuju da Amerikanci godišnje bace oko 165 milijardi dolara hrane.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!