Razvoj

“Amazon” i dalje vodeći na tržištu pametnih zvučnika

Strategy Analytics je objavio još jedan izveštaj, koje se odnosi na tržišta pametnih zvučnika. “Amazon” je i dalje vodeći na ovom tržištu zahvaljujući 4,8 miliona isporučenih pametnih zvučnika u drugom kvartalu, što je bilo dovoljno za vodeći tržišni udeo od 41 odsto.

U drugom kvartalu prošle godine “Amazon” je isporučio 2,9 miliona svojih pametnih zvučnika što je tada bilo dovoljno za, takođe, vodeći tržišni udeo od 75,8 odsto.

U drugom kvartalu ove godine, međutim, “Amazonu” se sve više približava “Google” sa svojim proizvodima. “Google” je u drugom kvartalu isporučio 3,2 miliona svojih pametnih zvučnika, što je bilo dovoljno za tržišni udeo od 27,6 odsto što je rast u odnosu na drugi kvartal prošle godine kad je Google isporučio 600 hiljada pametnih zvučnika i imao tržišni udeo od 16,1 odsto.

Na trećem mestu u drugom kvartalu ove godine nalazi se “Alibaba”, koja je za godinu dana došla sa 0 na 7 odsto udela, sa 800 hiljada isporučenih pametnih zvučnika, prenosi Bug.

Na četvrtom mestu nalazi se “Apple”, koji je za godinu dana došao sa udela od 0 na 5,9 odsto i na 700 hiljada isporučenih zvučnika (u prvom kvartalu ove godine kompanija iz Cupertina je isporučila 600 hiljada zvučnika). Listu zaključuju kineske kompanije JD.com i Baidu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!