Industrija

"Alfa Technics" otvara fabriku u Svilajncu

Kompanija "Alfa Technics" iz Kragujevca svečano će u Svilajncu, otvoriti fabriku čeličnih konstrukcija za aerodrome u koju je investirala 5,5 miliona evra, od kojih je 600.000 podrška Vlade Srbije i u kojoj će za početak zaposlenje naći 202 radnika.

"Alfa Technics" je ovom investicijom postala vlasnik oko 4,5 hektara zemljišta sa sopstvenom prugom i preko 8.000 kvadratnih metara u objektima, a planirano je da u narednih nekoliko godina udvostruči broj zaposlenih, rečeno je Tanjugu u opštini Svilajnac.

U ovoj kompaniji je prosečna bruto plata 90.000 dinara, a vrednost godišnje proizvodnje je 10 miliona evra. Izvozi 80 odsto proizvodnje u 40 zemalja, navode u opštini. Reč je o proizvodima čeličnih konstrukcija za automobilsku i avionsku industriju. U saradnji s Kompanijom Durr Assembly PRoducts, projektuju i proizvode zvučno izolovane kabine za više od 20 najpoznatijih svetskih proizvođača automobila: Mercedes, Volvo, Lamborgini, Rols Rojs, Aston Martin, Jaguar, Nisan, Ford...

Projektuje i proizvodi logističke sisteme za najevće svetske aerodrome u saradnji sa Thydrnn Krupp Air Port System.

U Svilajncu će se proizvoditi čelične konstrukcije za aerodrome u gotovo svim zemljama Evrope, Azije, Australije i Severne Amerike.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!