Agro svet

“Al Dahri” odobrena kupovina PKB i zavisnih preduzeća

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je odobrila kompaniji “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da kupi Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) i njena tri zavisna preduzeća Eko lab, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Ocena komisije je da tim preuzimanjem neće biti narušena konkurencija na tržištu Srbije u proizvodnji mleka, žitarica, semena i jabuka, zatim u uzgoju krava, laboratorijskom ispitivanju i veterinarskoj delatnosti, jer se “Al Dahra” u Srbiji bavi samo proizvodnjom i prodajom jabuka.

Nepokretnu imovinu PKB i zavisnih preduzeća, firma “Al Dahra”, registrovana u Irigu, kupila je početkom oktobra ove godine za nešto više od 105 miliona evra, prenosi Beta.

Vrednost stočnog fonda PKB, koja se procenjuje na oko 17 miliona, evra biće priključena osnovnoj ceni.

“Al Dahra” je najavila da će u naredne tri godine investirati 30 miliona evra u unapređenje poslovanja PKB-a, dalji razvoj sistema za navodnjavanje i modernizaciju kapaciteta za proizvodnju mleka.

Pored toga, “Al Dahra” planira da uloži dodatnih 15 miliona evra u optimizaciju poslovanja PKB-a i njenih kapaciteta da bi se postigli veći prinosi i podigao kvalitet mleka.

“Al Dahra” posluje u Srbiji od 2014. godine kada je kupila 51 odsto firme Rudnap Agrar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!