Agro svet

“Al Dahra” će u naredne tri godine investirati 30 miliona evra u PKB

Kompanija “Al Dahra” je najavila da će u naredne tri godine investirati 30 miliona evra u unapređenje poslovanja PKB korporacije, dalji razvoj sistema za navodnjavanje i modernizaciju kapaciteta za proizvodnju mleka.

Pored toga, “Al Dahra” planira da uloži dodatnih 15 miliona evra u optimizaciju poslovanja PKB-a i njenih kapaciteta u cilju ostvarivanja većih prinosa i višeg nivoa kvaliteta mleka, saopštila je kompanija iz UAE, povodom potpisivanja ugovora s Ministarstvom privrede o kupovini PKB-a za nešto više od 105 miliona evra.

“Uključivanje PKB-a u naš postojeći portfolio osnažuje poziciju kompanije “Al Dahra” u Srbiji i naše regionalno prisustvo u Evropi. Istovremeno, ova investicija upotpunjava našu strategiju vertikalne integracije, pružajući mogućnost Grupi da dalje razvija svoje poslovanje u poljoprivrednoj, mlečnoj i stočarskoj proizvodnji”, izjavio je potpredsednik i suosnivač “Al Dahre”, Kadim Al Darei povodom potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

“Al Dahra”, kako je naglasio, visoko ceni znanje i stručnost zaposlenih u PKB-u i veoma je posvećena nastavljanju tradicije ove kompanije, kao i održavanju izuzetno značajne uloge PKB-a u snabdevanju građana Srbije, navodi se u saopštenju arapske kompanije dostavljenom Tanjugu.

Poslovanje, koje “Al Dahra” preuzima od PKB korporacije, obuhvata nekoliko različitih delatnost u oblasti poljoprivrednog i prehrambenog sektora.

“Al Dahra” će obrađivati više od 17.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na osam farmi koje su strateški locirane u neposrednoj blizini centra Beograda na kojima kompanija planira uzgoj različitih useva, uključujući šećernu repu, suncokret, pšenicu, kukuruz, ječam, krmnu smešu i nekoliko vrsta povrća.

Osim toga, “Al Dahra” će preuzeti upravljanje mlekarskom i stočarskom proizvodnjom koje snabdevaju industriju mleka i mesa u Srbiji.

PKB trenutno proizvodi oko 55 miliona litara sirovog mleka godišnje, sa stadom od oko 17.000 goveda mlečnih i mesnih rasa. Mlekara raspolaže sa sedam objekata za proizvodnju, uključujući štale i muzne kapacitete.

“Al Dahra” je međunarodna korporacija specijalizovana za agrobiznis, koja u svom fondu ima čak 400.000 jutara (160.000 hektara) poljoprivrednog zemljišta na četiri kontinenta.

U svom sastavu ima različite kompanije koje posluju u prerađivačkoj, mlekarskoj i mlinskoj industriji, kao i razvijene globalne trgovinske kapacitete, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!