Saobraćaj i transport

“Air Serbia” za godinu dana do Njujorka prevezla 80.000 putnika 

Prošlo je godinu dana od kada je uspostavljen direktan let Let Beograd –Njujork i za to vreme nacionalna aviokompanija “Air Serbia” prevezla je skoro 80.000 putnika.

Tokom proteklih 12 meseci “Air Serbia” je realizovala 204 povratna leta između Beograda i Njujorka uz snažnu i sve veću popunjenost aviona.

Predstavnici kompanije “Air Serbia”, koja je posle 24 godine ponovo povezala našu zemlju sa SAD, kažu da su izuzetno zadovoljni što proslavljaju prvu godišnjicu uspešne realizacije letova ka Njujorku.

Avion “Air Serbia” za Njujork poleteo je 23. juna 2016. godine u 8.08 i sleteo na aerodrom “Kenedi” u 11.45 po američkom vremenu.

“Naš prvi let bio je dugo očekivan i u Srbiji i u celoj jugoistočnoj Evropi iz dva razloga, Srbija se ponovo povezala sa SAD prvim letom koji obavlja domaća aviokompanija još od 1992. godine i uspostavljena je jedna redovna transatlantska vazdušna veza sa SAD, koja polazi iz ovog regiona”, ističu u “Air Serbia”.

Sastav putnika je izbalansiran: 47 odsto poreklom je iz Severne Amerike i 53 odsto iz Evrope, a kada je reč o regionu, dve trećine čine ljudi iz Srbije. U “Air Serbia” objašnjavaju da postoji i interesovanje putnika iz susednih zemalja, kao i da su reakcije srpske dijaspore u Severnoj Americi pozitivne.

 

Izvor: Tanjug

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!