Saobraćaj i transport

“Air Serbia” pobedila na tenderu za letove sa aerodroma “Morava”

Na tenderu za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa sa aerodroma “Morava” u Kraljevu, pobedila je nacionalna avio-kompanija “Air Serbia”.

Srpska avio-kompanija je bila jedini ponuđač na tenderu i dobiće 5,63 miliona evra u naredne tri godine kako bi održavala letove tokom cele godine do Beča i sezonske letove do Soluna.

Tokom trajanja ugovora o subvenciji, “Air Serbia” će obaviti ukupno 300 povratnih letova do austrijske prestonice. Za tu rutu je izdvojeno 3,32 miliona evra.

S druge strane, od Kraljeva do drugog najvećeg grčkog grada, Soluna, imaće 184 povratna leta, za šta će srpski avio-prevoznik dobiti 2,25 miliona evra, navodi portal.

Preostalih 50.174 evra dobiće za pokrivanje operativnih troškova za pokretanje poslovanja sa aerodroma "Morava", prenosi RTV.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je navelo u odluci o dodeli ugovora srpskom prevozniku da "ponuda Air Serbia u iznosu od 659.191.258 dinara (5,63 miliona evra) ispunjava sve uslove predviđene Zakonom o javnim nabavkama i tenderskom dokumentacijom".

Prema uslovima iz tendera, “Air Serbia” mora sledećeg meseca da krene sa letovima između Kraljeva i Beča tri puta nedeljno, dok bi letovi do Soluna trebalo da počnu sredinom marta 2020. godine, takođe tri puta sedmično.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!