Propisi

Afera “Facebook”: Zloupotrebljeni podaci 87 miliona ljudi

Curenje podataka iz najpopularnije društvene mreže sveta “Facebook”-a mnogo je veće nego što je to procenio haker Kristofer Vajli, koji je nedavno otkrio veliki skandal ove kompanije.

Prema navodima, koje je u novom blogu otkrio direktor kancelarije za tehnologiju pri “Facebook”-u Mike Šrepfer, broj ljudi koji su pogođeni curenjem podataka iznosi skoro 87 miliona, što je za 37 miliona više od početne procene, piše BBC.

Ovi podaci otkriveni su samo nekoliko sati nakon što je američki Kongres otkrio da će osnivač “Facebook”-a Mark Zakerberg biti ispitan pred članovima ove institucije, zbog velikog skandala koji potresa ceo svet.

“Facebook” je zbog ovog skandala izgubio velike količine zarade u prethodnim danima, a suočava se sa brojnim istragama na gotovo svim kontinentima.

Podsećamo, “Facebook” se suočava sa velikim problemima nakon što su u javnost procurile informacije da je kompanija zloupotrebila lične podatke skoro 50 miliona korisnika te mreže.

Osnivač “Facebooka” Mark Zakerberg priznao je velike propuste, koji su doveli najpopularniju mrežu pod istragu u SAD i Velikoj Britaniji.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!