Hardver

ADATA predstavlja XPG STORM RGB M.2 2280 hladnjak sa ventilatorom

Zanimljiv i atraktivan dodatak za M.2 SSD-ove koji poboljšava stabilnost sistema, namenjen entuzijastima koji sami sklapaju svoj računar.

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi i NAND fleš proizvoda, predstavio je XPG STORM, rashladni sistem za M.2 2280 diskove. STORM se sastoji od aluminijumskog hladnjaka i ventilatora. Može se lako postaviti na bilo koji kompatibilni SSD, kako bi pružio odlično hlađenje.

Niže temperature SSD-a znače pouzdaniji sistem za čuvanje podataka i dobre performanse sistema, a STORM hladnjak u XPG stilu sa živopisnim RGB osvetljenjem čini svaki gejmerski orijentisani PC još atraktivnijim.

Niže temperature donose veće brzine

M.2 2280 PCIe SSD-ovi su trenutno najbrži na tržištu, ali velika brzina prenosa istovremeno znači i stvaranje velike količine toplote. Bez hladnjaka, nagomilana toplota može uticati na performanse i ubrzati trošenje SSD-a. STORM ima aluminijumski hladnjak koji pristaje na sve M.2 SSD-ove, ne izazivajući pregrevanje. Pored hladnjaka, STORM ima i ventilator za pospešivanje cirkulisanja vazduha i snižavanje temperature za bar 25%, u poređenju sa M.2 SSD-ovima bez hlađenja 

RGB stil ističe ono najbolje na SSD-ovima

STORM poseduje elemente RGB osvetljenja koji će se posebno dopasti moderima kućišta i entuzijastima koji sami sklapaju svoj PC. Obično su M.2 slotovi gotovo skriveni među drugim, većim komponentama na matičnoj ploči, ali zahvaljujući RGB hladnjaku STORM se sa lakoćom ističe. Dolazi sa predefinisanim RGB modovima i podržava nekoliko aplikacija, kao što su ASUS AURA Sync, Gigabyte RGB Fusion Ready i MSI Mystic Light Sync, za maksimalnu praktičnost i prilagodljivost.

Jednostavna montaža na sve kompatibilne diskove

Zahvaljujući prethodno nanetom termičkom jedinjenju, STORM se može lako montirati na bilo koji M.2 2280 SSD ili karticu. Procedura je jednostavna, a nisu potrebni šrafovi niti podešavanje BIOS-a. Čim ga namestite, STORM počinje da radi svoj posao, snižavajući temperaturu i povećavajući stabilnost sistema i diska.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!