Projekti

20. beogradski ekonomski forum

Ekonomski samit, koji se održava dvadeseti put i koji je ove godine preimenovan u 20. beogradski ekonomski forum održava se u ponedeljak i utorak, 23. i 24. novembra 2020. u digitalnom formatu.

TGI Group International organizuje 20. beogradski ekonomski forum kao nastavak tradicionalne konferencije Ekonomski samit Republike Srbije, koji predstavlja jedan od vodećih događaja u našem regionu, a ove godine slavi dvadesetogodišnjicu postojanja. Konferencija predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja, pružajući analizu uloge Republike Srbije u regionu i odličnu platformu za komunikaciju između političkih, ekonomskih i poslovnih lidera u regionu jugoistočne Evrope.
Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, te će Forum i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice koji će se obratiti auditorijumu na aktuelne teme.

Ovogodišnji Forum otvara niz aktuelnih političkih, geopolitičkih i ekonomskih tema u okolnostima pandemije Covid19, kao što je pitanje uticaja Covid krize na Evropu, globalno pomeranje centara moći i njihov uticaj na jugoistočnu Evropu, prioriteti portugalskog predsedavanja u EU, faktori stabilnosti u jugoistočnoj Evropi, energetska stabilnost i saradnja u regionu jugoistočne Evrope, pitanja povezivanja u jugoistočnoj Evropi, kao i potrebnih reformi u bankarskom sektoru, diskusija na temu dvadesetogodišnjice stvaranja bezgotovinske privrede, pitanje nacionalne strategije nakon Covid-a19 i izbora, pitanje borbe protiv nezaposlenosti sa fokusom na prekvalifikaciju, diskusija na temu transformacije zdravstva; poboljšanje saradnje i inovacija; digitalne transformacije srpske privrede i preduzeća, kao i tema FDI u okolnostima pandemije.

Na Forumu će se obratiti mnogi važni i ugledni politički, ekonomski, stručni i diplomatski predstavnici srpske, regionalne i međunarodne zajednice, među kojima su Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Srbije, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije Republike Srbije, Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije,  Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije;  Nj.E.  Sem Fabrizi, ambasador i šef Delegacije EU u Republici Srbiji, Zsuzsanna Hargitai, regionalna direktorka EBRD za zapadni Balkan i mnogi drugi važni predstavnici iz Srbije i inostranstva.

Kompanija Visa je partner 20. beogradskog ekonomskog foruma, a sponzori su kompanija Roche i Eurobank.

TGI Group International je osnovan 2000. godine u Republici Srbiji, i od tada pruža niz usluga u oblasti korporativnih komunikacija u Srbiji. U saradnji sa matičnim preduzećem u Atini, SGT, TGI je vodeća kompanija u organizovanju konferencija i pružanja konsultantskih usluga za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije i regiona.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!