1. May 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Sveta / Zvanično predstavljen novi Huawei P10 Lite
Huawei P10 lite

Zvanično predstavljen novi Huawei P10 Lite

Novi model, Huawei P10 Lite zvanično je predstavljen i donosi poboljšanja u odnosu na prethodnika, isto tako vrlo uspešnog modela smartfona P9 Lite. 

Naime, Huawei P10 Lite je pametan telefon sa 32 GB prostora za skladištenje podataka, koji je proširiv microSD memorijskim karticama, a tu je i 4GB radne memorije, što obezbeđuje izuzetan kvalitet rada i dokazuje nastojanja kompanije da ponudi još jedan uređaj izuzetno dobrih performansi. P10 stiže sa ekranom dijagonale 5.2 inča u Full HD rezoluciji 1920×1080 px.

Dve kamere bi trebalo da zadovolje potrebe svih korisnika, jer se sa zadnje strane nalazi kamera od 12 MP, dok prednja dolazi s rezolucijom od 8 MP. Pored toga, Huawei P10 Lite odlikuje sopstveni čip Kirin 658 i grafički čip Mali-T830MP2, a tu je i baterija kapaciteta 3000 mAh, kao i podrška za brzo punjenje. Operativni sistem je Android Nougat, uz koji je Huawei implementirao i sopstveni EMUI 5.1 korisnički interfejs.

Zvanična prodaja najavljena je za 31. mart, kada će se početi da se distribuira Huawei P10 i P10 Lite, a 7. aprila će biti dostupan i najjači i najveći model P10 Plus.

Pročitajte još

indija

MMF:Indija bi mogla biti četvrta ekonomija u svetu

Indija bi, sedam decenija nakon što je stekla nezavisnost, mogla da zaseni svog bivšeg kolonijalnog vladara. Ta zemlja mogla bi ove godine da istisne Ujedinjeno Kraljevstvo iz "društva" vodećih pet ekonomija sveta, prema novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o projekcijama rasta.