Saobraćaj i transport

Zbrinjavanje otpada po Uberovom modelu poslovanja

Kompanija “Recycle Track Systems” nudi zbrinjavanje i recikliranje otpada povezujući svoje klijente sa nezavisnim prevoznicima, što je poslovni model, koji se zasniva na ekonomiji deljenja prilikom odvoza otpada.

Pre četiri godine Greg Lettieri i Adam Pasquale dobili su u garaži ideju za pokretanje posla: danas glavni izvršni i operativni direktor kompanije “Recycle Track Systems” (RTS) nude zbrinjavanje i recikliranje otpada povezujući svoje klijente sa nezavisnim prevoznicima, po Uberovom modelu prevoza i koriste tehnologiju za praćenje otpada od utovara do istovara, objavio je CNBC.

Njujorški partneri RTS-a – lokalne kompanije za zbrinjavanje otpada – u svoje kamione instaliraju tehnologije rideshare, ali, naravno, ne prevoze putnike nego otpad. Kompanije klijenti dobijaju obaveštenje o tome gde se kreće i kako se zbrinjava njihov otpad putem RTS-ovog softvera. RTS nudi i uslugu odvoza otpada na zahtev za veće artikle, poput nameštaja ili elektronike.

U junu je kompanija zatvorila prvi krug finansiranja od 11,7 miliona dolara s Volition Capitalom.

Startup organizuje odvoz prehrambenog otpada direktno na farme na kojima se otpad pretvara u kompost. Rizičan otpad zagađen plastikom odvozi se u pogon za čišćenje.

Lettieri ističe da je očuvanje okoline u fokusu njegovog preduzeća. “Prehrambeni otpad čini 35 odsto ukupnog otpada i to je veliki problem prilikom odlaganja otpada. Potrebno je više upozoravati na to. Količina otpada mora se smanjiti.”

RTS posluje u Njujorku, Vašingtonu, Filadelfiji, Baltimoru i Čikagu. Svoje usluge nudi restoranima, školama, hotelima, stadionima i supermarketima, prenosi “Poslovni dnevnik”.

Njihov softver prikuplja podatke o vrsti otpada koju kompanija proizvodi i analizira kako da smanji količinu otpada. Stručnjaci iz RTS-a mogu dati svoje preporuke kompanijama kako da poboljšaju sistem zbrinjavanja otpada.

Među njihovim klijentima su Whole Foods, Barclays Center, Citi Field, SoulCycle, WeWork, Washington Nationals i D.C. United.

Citi Field, stadion New York Metsa, sarađuje s RTS-om od oktobra prošle godine. RTS je pomogao da se očisti stadion nakon NHL-ova ovogodišnjeg Zimskog klasika (2018 National Hockey League Winter Classic).

Nakon tog događaja RTS je donirao otpadni građevinski material, koji je korišten za izgradnju klizališta umetničkom programu Materials for the Arts, koji  podržava hiljade neprofitnih organizacija i javnih škola u Njujorku.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!