Finansijske usluge

Zbog afere sa Trampom padaju akcije “Deutsche Bank”

Akcije nemačke bankarske institucije “Deutsche Bank” pale su tri odsto, dostigavši najnižu vrednost ikad, nekoliko dana pred godišnju konferenciju.

Do rasprodaje deonica došlo je usred afere o tome da je banka pokušala da zataška seriju sumnjivih transakcija, koje uključuju pravne subjekte koje kontrolišu američki predsednik Donald Tramp i njegov zet tokom 2016. i 2017. godine.

Prema izveštajima medija, te transakcije označili su službenici banke i spremali se da ih pošalju Ministarstvu finansija SAD kao izveštaj o takozvanim sumnjivim aktivnostima.

Međutim, tvrdi se da su rukovodioci “Deutsche Bank” odbili sugestije svojih zaposlenih i odlučili da odbace brigu o mogućem pranju novca. Te transakcije su navodno uključivale protok novca između prekomorskih pravnih lica i pojedinaca, prenosi B92.

Akcijama “Deutsche Bank” trgovalo se po 3,27 odsto nižoj ceni, od 6,623 dolara za komad. Poslednji put su akcije pale tako nisko u decembru lane zbog izveštaja o mogućem spajanju sa rivalom “Commerzbank”-om.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!