Finansijske usluge

Za poslednja dva meseca broj kripto-hedž fondova gotovo udvostručen

Eksplozivan porast vrednosti kriptovaluta je privukao neke od najvećih subjekata u oblasti ulaganja -  menadžere hedž fondova. Tokom proteklih šest meseci, broj hedž fondova baziranih na kriptovalutama je eksplodirao, sa oko 70 u avgustu na više od 120 krajem oktobra.

Koliko je sektor kriptovaluta dinamičan, ali i nestabilan, pokazuje podatak da je samo u toku prošle godine pokrenuto više od 90 kriptokovalutnih hedž fondova, čime je ukupan broj bio porastao na 124. Ovi fondovi upravljaju ukupnim sredstvima u iznosu od 2,3 milijarde dolara, a trećina ukupnog broja koristi stil strategije venčer kapitala.

Najznačajniji je fond od 500 miliona dolara, kojeg je kreirao osnivač kompanije Galaxy Investment Partners Majkl Novogratz. Poznati investitor je javno izrazio svoje mišljenje da se digitalnim valutama može napraviti puno novca.

Ova eksplozija u kripto hedž fondovima može biti samo početna faza, uz nagli porast ICO-a. Uprkos nedavnom zatvaranju određenih tržišta, kao što je Kina i pooštravanju propisa u SAD, ICO nastavlja da napreduje.

 

Izvor: Cointelegraph

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!