Saobraćaj i transport

Za izgradnju novog auto-puta zainteresovana i američka kompanija

Za izgradnju novog auto-putu u Srbiji zainteresovana je i jedna američka firma, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Govoreći o novom ciklusu investicija, MIhajlovićeva je u intervjuu za “Politiku” rekla da su za izgradnju Moravskog koridora zainteresovane kineska firma CRBC i američki Behtel.

Kad je reč o Moravskom koridoru, odnosno auto-putu Pojate-Preljina, potpredsednica Vlade smatra da je taj projekat važniji od svih drugih, ne računajući “Koridor 10”.

"Za izgradnju su zainteresovani američki Behtel i kineski CRBC. Obe kompanije zbog vodnih uslova i zaštite od poplava nisu mogle da daju procenu vrednosti, ali i jedni i drugi smatraju da će on koštati minimum 700 miliona evra. Do 1. avgusta ćemo imati gotov projekat i pustićemo ih da daju predloge za finansiranje, a mi bismo hteli što pre da potpišemo ugovor", objasnila je Mihajlovićeva.

Auto-put Pojate-Preljina dužine 110 km spojiće dva auto-puta, “Koridor 10” i “Koridor 11”, povezujući Kruševac, Ćićevac, Trstenik, Kraljevo, kao i Čačak, preko kojeg će ta saobraćajnica, nastavkom izgradnje “Koridora 11” i gradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, biti dalje povezana sa Požegom, odnosno Užicem.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!