Finansijske usluge

„Western Union“ online prenos novca od sada i u Srbiji

Svetski lider u transferu novca „Western Union“ je u saradnji sa kompanijom TENFORE pokrenuo sajt westernunion.rs, čime je omogućio online prenos novca. Korisnici u Srbiji će moći da šalju novac u više od 200 država i teritorija 24 sata dnevno.

Iz kompanije su saopštili da će online usluga omogućiti pošiljaocima da lako i pouzdano pošalju novac sa svoje kreditne ili debitne kartice izdate u Srbiji, dok primaoci novac mogu primiti na račune u bankama ili preuzeti na nekoj od pola miliona lokacija „Western Union“-a širom sveta.

U skladu sa važećim zakonima, pre prve upotrebe online usluge, korisnici treba da se registruju na www.westernunion.rs, a zatim i da lično potvrde svoj identitet prezentovanjem ličnih dokumenata na jednoj od TENFORE lokacija, prenosi RTS.

Tačan spisak lokacija na kojima se može izvršiti identifikacija nalazi se na www.tenfore.rs.

Prihvatljiva lična dokumenta su pasoši i lične karte. Nakon izvršene verifikacije, korisnici će dobiti obaveštenje kada mogu početi da slobodno šalju novac preko „Western Union“-a u bilo koje doba, uz samo nekoliko klikova putem Interneta.

Povodom pokretanja ove usluge, „Western Union“ je najavio da će provizije za online slanje novca počinjati od 700 dinara. Korisnici iz Srbije mogu da pošalju do 200.000 dinara dnevno preko online usluge.

„Western Union“ pruža usluge transfera novca u Srbiji više od 15 godina i danas, preko svojih agenata, ima više od 4.000 maloprodajnih lokacija u zemlji. Pored slanja novca online, korisnici mogu da pošalju novac i lično preko ovih lokacija.

Prema Izveštaju o mobilnoj povezanosti na internet koji je objavila organizacija GSMA, Srbija je među prvih pet zemalja u Evropi sa najboljim napretkom indeksa mobilne povezanosti. Kako je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, pokretanje ove usluge u skladu je sa vizijom države da svima omogući digitalne usluge, saopšteno je iz ove dve kompanije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!