Finansijske usluge

Vrednost kritpovaluta i dalje pada

Tržište kriptovaluta survalo se posle obaveštenja “Goldman Sachs”-a da stopira svoje planove za trgovanje kriptovalutama.

Samo je bitkoin u poslednjih 48 sati izgubio 1.000 dolara. Cena eteruma je pala 13 odsto za 24 sata, dok je ripl pao 6 odsto. Bitkoin keš potonuo je za 12 odsto.

Najveća digitalna valuta na svetu pala je oko 10 procenata na najniži iznos od 6,279.08 dolara. Sve je krenulo nizbrdo otkako je “Goldman Sachs”, gigant Volstrita saopštio da povlači svoj plan i da i dalje vidi neizvesnot u pogledu regulacije tog tržišta. Negativne vesti se nižu od prošlog meseca, i Komisija za hartije od vrednosti je još jednom odbila predloge da se bitkoin reguliše, prenosi B92.

Najveći problem zasada koji navode regulatori jeste anonimnost prilikom trgovanja bitkoinom. Tu su i glasine o "bitkoin kraljevima“, koji imaju ogromne svote u svojim rukama i koji bi mogli svojom jednom transakcijom da poremete tržište.

Evropski ministri finansija će u petak, 7. septembra, na neformalnom sastanku u Beču razgovarati o budućnosti virtualnih valuta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!