Industrija

Voznijak razočaran u Maska i Teslu

Steve Wozniak jedan je od gorljivih pobornika Elona Muska i njegove kompanijeTesla. Ili je to barem bio dok Musk nije počeo da krši rokove.

Naime, Voznijak zamera Masku što konstantno odlaže implementaciju sistema za autonomnu vožnju.

Kako je Voznijak naveo u svom nedavnom izlaganju na Nordic Business Forumu u Stokholmu, rokove za njegovu ugradnju je diktirao sam Mask pa je zbog stalnih odlaganja posebno razočaran u Maska i njegovu kompaniju jer ne poštuju sopstvene rokove.

Razočaran je do te mere da je čak izjavio da više ne veruje ni u što izjave Mask i Tesla. Podsetimo, Mask je još 2016. godine kako će Teslin automobil sam voziti od zapadne do istočne obale. Zatim je taj događaj prolongiran do 2017., pa za početak 2018. godine, a sada i za nepoznati termin u budućnosti.

Voznijak je, takođe, optužio Maska da precenjuje svoju tehnologiju za autonomnu vožnju te da koristi jeftinu taktiku kako bi odbacio odgovornost za greške. Ovo se odnosi na Teslino odbacivanje odgovornosti kada dođe do nesreće. Naime, iz kompanije redovno stižu izjave da je sve još u Beti te da  nisu odgovorni za greške.

Ipak, Voznijak neće u potpunosti odustati od Tesle, štaviše ističe da u svojoj garaži ima dve Tesle S i da obožava da ih koristi kada ide na duža putovanja. Za kratke relacije po gradu i sl. radije bira Chevroletov Bolt. Voznijak je istakao i činjenicu da su Maska i Teslu već pretekli Audi i BMW koji u svojim automobilima već imaju implementirane napredne sisteme za autonomnu vožnju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!