1. May 2017.
Home / Vesti / Najnovije vesti iz Srbije / Vlada odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika
Vlada odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika

Vlada odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika

Novim “Kadrovskim planom”, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila.

Ukupno 21 zdravstvena ustanova u Srbiji, i klinički centri i opšte bolnice i domovi zdravlja, dobiće nove zaposlene. Najviše novog kadra odobreno je za Klinički centar Srbije – njih 380. Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 radnih mesta, u Kragujevcu 219, a u Nišu 58.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da konkursi moraju da se objave do 15. maja. Naveo je da je potrebno da se formiraju komisije i da se napravi nova sistematizacija. Kada je reč o kriterijumima po kojima je određivan broj radnih mesta, ministar je naveo da ih ima više. U domovima zdravlja broj je određivan prema broju stanovnika, a u bolnicama i kliničkim centrima po broju postelja, a kriterijum je bila i oprema.

“Hoćemo novu generaciju mladih lekara”, poručio je Lončar i dodao da misli na one koji su volontirali i koji imaju visoke proseke. Lončar je podsetio i da je u martu odobreno 637 specijalizacija.

Izvor :

RTS

Pročitajte još

Opel ampera

“Opel”-ov novi model električnog automobila subvencioniše nemačka država

Kompanija “Opel” je objavila cenu električnog modela “Ampera” u Nemačkoj, gde ovaj automobil, uz državne olakšice, košta 34.950 evra.