Agro svet

“Viktorija grupa” razmatra ponude za strateška partnerstva

“Viktorija grupa” je saopštila da, kao jedna od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji, stalno dobija i razmatra opcije za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, "merdžere" i "akvizicije svog poslovnog sistema" ili svojih preduzeća.

Mediji u Srbiji su preneli da su za kupovinu “Viktorija grupe” zainteresovana dva strana fonda "Jork kapital menadžment" i "Elements kapital partners", koji nameravaju da otkupe akcije te kompanije, ulože 100 miliona evra i da zaposle još 500 ljudi, prenosi Beta.

“Viktorija grupa”, koja je u vlasništvu Milije Babovića i Zorana Mitrovića, a udeo u vlasništvu ima i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), saoopštila je da ne želi da komentariše planove i razgovore s potencijalnim partnerima, a naglašava da se sve poslovne operacije “Viktorija grupe” odvijaju nesmetano.

“Viktorija grupa” ima dugogodišnju saradnju sa velikim brojem domaćih, regionalnih i evropskih agrobiznis kompanija, a svoje proizvode od suncokreta, soje koja nije genetski modifikovana i uljane repice, plasira na domaćem tržištu i u 60 zemalja širom sveta, sa fokusom na tržište Evropske unije.

U saopštenju “Viktorija grupa” podseća da je sa 178 miliona evra izvoza prošle godine, među deset najvećih izvoznika Srbije.Od osnivanja 2001. godine, delatnost “Viktorija grupe” obuhvata otkup i trgovinu uljaricama i žitaricama, preradu uljarica i proizvodnju gotovih i polugotovih proizvoda za ljude i životinje, hemofarmaceutskih i bioloških proizvoda za veterinu.

“Viktorija grupa” zapošljava 1.500 ljudi u osam lokalnih zajednica, a sarađuje s više od 40.000 poljoprivrednika i više od 300 kooperanata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!