Vesti dana | Žensko preduzetništvo

Talenat je u našoj prirodi - Osnaživanje žena Južne Srbije

U Nišu je održana završna konferencija projekta „Osnaživanje žena Južne Srbije kroz formiranje klastera starih zanata“, u organizaciji Udruženje poslovnih žena Srbije. Konferencija je propraćena izložbom ženskih rukotvorina „Talenat je u našoj prirodi“, kao rezultatom projekta, a na njoj je svoje proizvode izložilo 11 žena koje su prošle kroz mentorski program. Projekat je sufinansiran od strane Razvojne agencije Srbije (RAS).

Besplatan kurs za žene o pokretanju sopstvenog posla

O neophodnim formularima, bankama i institucijama od kojih bi mogle da pozajme novac, kao i o ostalim stvarima koje moraju da znaju kako bi uspešno započele biznis, sve nezaposlene žene moći će da nauče na besplatnom kursu u Nišu.

Poslovna žena godine - Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma

Danka Selić, generalna direktorka DP Beogradski sajam, dobitnica je Godišnje nagrade "Poslovna žena godine" za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini.

Najbogatije preduzetnice na Forbsovoj listi ukupno imaju preko 60 milijardi dolara

Treća Forbesova godišnja nagrada 60 najuspešnijih žena u Americi je dobila novi broj jedan, dva nova milijardera, transrodnu osobu na vrhu liste i pet novih žena koje su se priključile trci.

Muškarci na rukovodećim položajima u 84 odsto javnih preduzeća

U 150 jedinica lokalne samouprave na mestima predsednica opština nalazi se svega 12 žena, dok u kancelariji rezervisanoj za predsednika skupštine opštine sedi svega 13 procenata žena.

Žene predsedavaju Ekonomskim forumom u Davosu u januaru

Sledećim Svetskim ekonomskim forumom u Davosu predsedavaće žene, među kojima su direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, norveška premijerka Erna Solberg i direktorka IBM-a DŽini Rometi.

Žene preduzetnice: Upravljanje porodicom kao vođenje biznisa

Studije Kaufman Fondacije pokazale su da kompanije pod rukovodstvom žena kreiraju čak 12 odsto više prihoda i otpornije su na finansijsku i tržišnu krizu.

„Mentorskom šetnjom“ završen sedmi i najavljen novi ciklus projekta „podeli svoje znanje“

Tradicionalna „Mentorska šetnja“ održana je proteklog vikenda u Beogradu, kako bi bila skrenuta pažnja na žensku solidarnost i značaj mentorstva za osnaživanje žena u Srbiji.

Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Udruženje poslovnih žena Srbije po jedanaesti put dodelilo nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Udruženje poslovnih žena Srbije će, po jedanaesti put, dodeliti nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja” najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!