Vesti dana | Trgovina

Srbija i Evroazijska ekonomska unija 25. oktobra potpisuju sporazum

Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se 25. oktobra očekuje potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Bregzit bez dogovora donosi nestašice goriva, hrane i lekova

Velika Britanija suočiće se s nestašicom goriva, hrane i lekova, ako napusti EU bez dogovora, navodi se u izveštaju pod nazivom "Operacija Jelouhamer".

Od američkih carina Kini profitiraće EU

Dodatne američke tarife na uvoz robe iz Kine kojima preti predsednik Donald Tramp negativno bi se odrazile na Kinu, dok bi istovremeno donele umerenu korist SAD-u, Evropi i Velikoj Britaniji.

Singapur klizi u recesiju zbog trgovinskog rata Kine i SAD

Singapur bi mogao da upadne u recesiju, budući da je izvestio o velikom padu ekonomske aktivnosti u drugom ovogodišnjem kvartalu.

“Mercator” prodaje 13 tržnih centara u zemljama u regionu

Kompanija "Mercator" počela je prodaju 13 tržnih centara, jednog u Sloveniji i 12 u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Kraj saradnje “Amazona” i “FedEx”-a

Korporacija “FedEx” potvrdila je da prestaje da radi kopnene isporuke za “Amazon”, jer se taj gigant fokusira na izgradnju sopstvene mreže isporuka.

Kina u Zonu slobodne trgovine u Šangaju ulaže 14,2 milijarde dolara

Veličina šangajske Zone slobodne trgovine (FTZ) biće udvostručena, prema planu kineske vlade.

Najveći britanski trgovinski lanac “Tesco” ukida 4.500 radnih mesta

Najveći britanski maloprodajni lanac “Tesko” planira da ukine oko 4.500 radnih mesta u okviru restrukturiranja poslovanja svojih prodavnica Metro.

Kina blokirala uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda

Kina je zaustavila uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda i neće isključiti carinе na uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda nabavljenih nakon 3. avgusta.

Zbog dugova "Merkator" prodaje "Rodu"

Kompanija “Merkator-S”, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, Roda marketi i Merkator hipermarketi, pokrenula je postupak prikupljanja neobavezujućih ponuda radi prodaje nepokretnosti RODA MEGA marketa u Novom Beogradu, saopšteno je iz kompanije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!