Vesti dana | Trgovina

Zbog taksi Prištine Srbija gubi preko milion evra dnevno

Srpska privreda dnevno gubi milion i 39.000 evra zbog taksi koje je uvela Priština, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić.

Čadež: Podrška iz Vašingtona “Mini Šengenu”

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, izjavio je u Vašingtonu da eksperti Atlantskog saveta, uticajnog američkog instituta, podržavaju napredak u jačanju regionalnih integracija na Zapadnom Balkanu kroz inicijativu “Mali Šengen”, kao novu agendu za rast i ekonomsko snaženje, veću stabilnost regiona i ubrzanje reformi kako bi zapadnobalkanske ekonomije spremnije i brže ušle u Evropsku uniju.

SAD i Kina potpisale prvi deo trgovinskog sporazuma

Sjedinjene Države i Kina potpisale su u Vašingtonu prvi deo trgovinskog sporazuma. Za Donalda Trampa sporazum je istorijski, najavljuje da će uskoro posetiti Kinu. Zadovoljna je i kineska strana. Za Si Đinpinga to je znak da dve države mogu da prevaziđu razlike i nađu rešenja.

METRO zabeležio najsnažniji rast poslovanja u poslednjih 10 godina

Godišnji finansijski rezultati kompanije METRO AG za 2018/19 pokazuju da je veleprodajni poslovni segment koji se sastoji od Cash & Carry operacija i dostave robe postigao porast like-for-like prodaje od 2.4%, dostigavši 29.9 milijardi evra.

Trgovinski lanac "Špar" dolazi u Srbiju?

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi "Špar" stiže u Srbiju, prenose mediji.

SAD razmatraju da uvedu tarife od 100 odsto na pojedine proizvode iz EU

Sjedinjene Države odmeravaju uvođenje 100-procentnih tarifa na više evropskih proizvoda koje je administracija predsednika Donalda Trampa ranije izuzela od takvih dažbina, a na meti su, između ostalog, irski i škotski viski i konjak.

STO: U 2019. godini uvedeno preko 100 novih trgovinskih barijera

Zemlje širom sveta uvele su do sredine oktobra ove godine više od 100 novih trgovinskih ograničenja na robu i usluge u vrednosti oko 747 milijardi dolara, što je najviši nivo u 12 meseci od 2012. godine, objavila je Svetska trgovinska organizacija (STO).

Kompanija dm drogerie markt dobitnik Priznanja za razvoj lokalnog preduzetništva

Na tradicionalnoj dodeli Godišnjih nagrada Srpske asocijacije menadžera u okviru segmenta „Za podršku konkurentnijoj privredi“ kompaniji dm drogerie markt uručeno je Priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva zahvaljujući uspešnoj realizaciji projekta dm inkubator.

Prvi “Decathlon” u Srbiji otvorio svoja vrata

“Decathlon”, jedan od najvećih svetskih lanaca sportske opreme, 12. decembra tačno u podne otvorio je svoju prvu prodavnicu u Srbiji. Beograđani i svi ostali posetioci napokon dobijaju mesto za kupovinu vrhunske sportske opreme za više od 100 sportova i to na preko tri hiljade kvadratnih metara.

Evrokomore za postepeno ukidanje sankcija Rusiji

Predsednik Eurochambres Kistof Lajtl, pozvao je, uoči najavljenog samita lidera Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine, posvećenog rešavanju ukrajinske krize, na postepeno ukidanje sankcija Rusiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!