Vesti dana | Svet građevinarstva-nekretnina

Stvara se najveća evropska građevinska grupacija

Tri evropske građevinske kompanije preuzeće španski “Abertis”, kao zajedničko mešovito preduzeće koje će učestvovati na tenderima za velike projekte širom sveta.

Vrednost građevinskih radova veća za 5,5 odsto nego 2016. godine

Vrednost ukupno izvedenih građevinskih radova u Srbiji u 2017. godini povećana je 5,5 odsto u odnosu na 2016. godinu i to je oko dva puta više od projekcije povećanja Republičkog zavoda za statitistiku iz januara 2018. godine, a koja je iznosila 2,8 odsto.

“Intercontinental” kupio 51 odsto “Regenta”

S ciljem jačanja luksuznog portfelja, “InterContinental Hotels Group” (IHG) za 39 miliona dolara kupuje 51 odsto udela u “Regentu”, luksuznom hotelskom brendu.

Norveški stabilizacioni fond uložio 1,94 milijarde dolara u nekretnine - najviše u Londonu

London je preoteo Njujorku status glavnog odredišta za ulaganja norveškog državnog stabilizacionog fonda kada je reč o neizlistanim nekretninama, pokazalo je izveštaj norveškog fonda.

Njujork prvi na listi omiljenih gradova najbogatijih ljudi

Agencija “Knight Frank” je u svom istraživanju koristila četiri faktora kako bi zaključila koji grad bogati preferiraju.

Zbog kašnjenja radova na koridorima Srbija plaća milione evra

Mnogi započeti infrastrukturni projekti u Srbiji još nisu završeni, a među njima su "Koridor 10" i "Koridor 11".

Poslednjih meseci rastu cene stanova u Beogradu

Poslednjih meseci zabeleženo je povećanje cena stanova u Beogradu, i to kako starogradnje, tako i novogradnje, pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda.

Hrvatska planira ove godine 17 nadmetanja za prodaju ili zakup državnih nekretnina

Ministarstvo državne imovine u upravo objavljenom planu rada za ovu godinu očekuje da će do kraja marta početi primenjivati novi zakon o upravljanju državnom imovinom, čije donošenje kasni godinu dana.

Kostić na korak od većinskog udela u Budvanskoj rivijeri

Vlada Crne Gore će ove godine da proda Institut Simo Milošević u Igalu, kao i Hotelsku grupu Budvanska rivijera nakon što se iz nje u novu državnu kompaniju izdvoje Sveti Stefan i Miločer, odlučio je Savjet za privatizaciju.

U Beogradu otvoren hotel “Hilton”

Predednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svečano su otvorili hotel “Hilton” u Beogradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!