Vesti dana | Softver

Nemački SAP preuzeo “Callidus Software” i najavio investicije

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju “Callidus Software” i tako od pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugositočnu Evropu Dušan Radošević.

“Google” preuzeo “Tenor” - lakše pretraživanje GIF-ova

“Google” je objavio da je preuzeo “Tenor”, platformu dostupnu za Android, iOS i desktop, koja nudi mogućnost pretraživanja baze GIF-ova.

“Yandex” u Srbiji otvorio servis za uređivanje mapa

Ruska tehnološka i IT kompanija “Yandex” pokrenula je uređivač Yandex.Maps na srpskom jeziku, uz čiju pomoć korisnici iz Srbije zajedno sa Yandex timom mogu kreirati i poboljšati mape gradova.

“Google” bi mogao da plati odštetu od više milijardi dolara zbog kršenja autorskih prava

Kompanija “Google” bi mogla da plati milijarde dolara odštete “Oracle”-u, jer je izgubila veliki slučaj povrede autorskog prava.

Igra MonteCrypto nagrađuje bitkoinom

Ako rado rešavate zagonetke i voleli biste da osvojite bitcoin, možda će vam biti interesantna nova igra koja će se sutra pojaviti na Steam online platformi za igranje.

Slovenačko-srpska firma uspela da prikupi 22,5 miliona dolara za 18 minuta

Jedna slovenačko-srpska kompanija nedavno je uspela da za svega 18 minuta prikupi 22,5 miliona dolara investicija.

Zakerberg priznao: Napravio sam svaku moguću grešku

Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

Pozivni broj za Kosovo dostupan na Viberu

Pozivni broj za Kosovo (383), koji bi tek trebalo da stupi na snagu sredinom godine kao rezultat Briselskog dogovora, dostupan je na Viberu.

YouTube upozorava na sadržaje koje finansira neka država

YouTube će u buduće upozoravati korisnike u slučajevima kada gledaju sadržaje koje je finansirala neka država, a u cilju da platforma postane transparentnija u pogledu izvora, te preciznija kada su provajderi sadržaja u pitanju.

Kina ima više korisnika interneta nego što Evropa ima stanovnika

Kina ima najviše korisnika interneta na svetu, a njihov broj je u 2017. godini povećan za 5,6 odsto i krajem decembra iznosio je 772 miliona osoba, što je više od broja stanovnika Evrope, objavile su vlasti.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!