Vesti dana | Saobraćaj i transport

“Uber” zabeležio gubitak od milijardu dolara

Američka kompanija “Uber” zabeležila je u prošlom tromesečju rast gubitka na više od milijardu dolara.

Ukida se direktan let iz Beograda za Peking

Kineska aviokompanija Hajnan erlajnz ukinuće svoju liniju od Pekinga do Beograda i to već krajem novembra, prenosi specijalizovani sajt za avio linije Routesonline.

“Wizz Air” otvorio kompaniju u Velikoj Britaniji

Mađarska loukost aviokompanija “Wizz Air” osnovala je britansku ćerku kompaniju kako bi pravno prebrodila Bregzit – “Wizz Air UK”.

Vijetnam od Francuske kupuje 50 aviona za 5,7 milijardi evra

Francuski premijer Eduar Filip prisustvovao je u Hanoju, glavnom gradu Vijetnama, potpisivanju ugovora kojim je vijetnamska avio-kompanija "VietJet” naručila 50 aviona "Erbas A321".

Za deset godina eletrični avioni u saobraćaju

Britanski niskobudžetni prevoznik “easy Jet” objavio je da njihov plan uvođenja električnih aviona na pojedinim rutama od 2027. godine dobro napreduje.

Otvoren novi aerodrom u Istanbulu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otvorio je novi aerodrom u Istanbulu, koji bi trebalo da bude najveći na svetu.

“Air Serbia” je za pet godina poslovanja prevezla 12 miliona putnika

Kompanija “Air Serbia” je saopštila da je za pet godina poslovanja prevezla 12 miliona putnika na više od 150 hiljada letova.

Aerodrom “Nikola Tesla” – prihodi veći za 11 odsto

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je u periodu jul-septembar ove godine ostvario poslovni dobitak od oko 1,7 milijardi dinara, što je pet odsto bolja dobit nego u trećem kvartalu prošle godine.

“CarGo” prestaje s radom?

Ukoliko se usvoje predložene izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, gasi se “CarGo”, rekao je direktor kompanije “CarGo” Vuk Guberinić.

Za Luku Novi Sad zainteresovane nemačke, arapske firme

Po svoj prilici, još jednom će se pomeriti rok za prodaju jedine srpske luke u državnom vlasništvu AD Luka Novi Sad, sada na zahtev konzorcijuma koji je već dve godine vlasnik luke u Solunu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!