Vesti dana | Saobraćaj i transport

Odobrena ponuda "P&O Ports Dubai“ za Luku Novi Sad

Komisija za sprovođenje postupka privatizacije Luke Novi Sad AD odlučila je da predloži Ministarstvu privrede da odobri prijavu jedinog ponuđača u postupku, kompanije "P&O Ports Dubai“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Etihad” već treću godinu ima gubitak veći od milijardu dolara

Kompanija "Etihad" sa sedištem u Abu Dabiju saopštila je da je u 2018. napravila gubitak od 1,28 milijardi dolara, što je treća godina zaredom da taj avio-prevoznik na godišnjem nivou pravi gubitke veće od milijardu dolara.

“Wizz Air” uvodi redovnu liniju od Beograda do Liona

Avio-kompanija “Wizz Air” objavila je da će od 15. juna uvesti redovnu liniju iz Beograda za Lion.

Za Luku Novi Sad jedinu ponudu dala arapska kompanija

Arapska kompanija "P&O Port" iz Dubaija dala je ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji.

British Airways” kupuje 42 nova aviona

“International Airlines Group” (IAG), matična kompanija “British Airways”-a, ugovorila je kupovinu do 42 putnička aviona "boing 777" u vrednosti više milijardi dolara.

Holandija kupila udeo u kompaniji “Air France”, Francuska nezadovoljna

Odluka holandskih vlasti da kupi 12,68 odsto kapitala aviokompanije “Air France-KLM” u Parizu je ocenjena kao "neprijateljska i iznenađujuća", a francuski predsednik Emanuel Makron je zatražio objašnjenje.

Srbija dobija treći međunarodni aerodrom

Planirano je da u junu na aerodromu Lađevci kod Kraljeva budu avioni tipa boing 737 koji će učestvovati u saobraćaju, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Erbas” prekida proizvodnju džambodžeta A380 u 2021. godini

Evropski proizvođač aviona “Erbas” najavio je da će prekinuti proizvodnju svog superdžambo aviona A380 u 2021. godini zbog teškoća u prodaji tog modela, inače najvećeg putničkog aviona na svetu.

“Vinci Airports”: Cilj je 15 miliona putnika godišnje na Aerodromu “Nikola Tesla”

Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" je 15 miliona putnika godišnje, izjavio je rekao je generalni direktor “Vinci Concessions” i predsednik koncesiona, kompanije “Vinci Airports” Nikola Notbar.

Novi rok za privatizaciju Luke Novi Sad

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je treću izmenu javnog poziva za prikupljanje ponuda za privatizaciju "Luke Novi Sad", pa svi zainteresovani, umesto do 11. februara, prijavu za učešće u ovoj javnoj prodaju mogu da podnesu do 1. marta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!