Vesti dana | Razvoj

Slovenija - najčistija zemlja na svetu

Ujedinjene nacije su 2017. godinu proglasile Međunarodnom godinom održivog razvoja turizma. Zemlja koja je dobila najviše bodova u svim kategorijama i time titulu pobednika je Slovenija.

Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta: Preterane su ocene da Srbija ulazi u zlatno doba

Preterane su propagandne ocene predstavnika vlasti da Srbija, zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima, ulazi u zlatno doba i da prestiže zemlje u okruženju, izjavio je Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Povećava se broj superbogataša u svetu

Zahvaljujući usponu cena deonica, prošle je godine svet dobio najveći broj superbogataša.

Bezos zarađuje 11 miliona dolara na sat, njegovi radnici tek 12 dolara

Džef Bezos, prvi čovek “Amazona” zaradi za sat vremena više od 11 miliona dolara, a njegov najniže plaćeni radnik dobija 12 dolara po satu.

“Telekom Srbija” razmatra nove akvizicije

“Telekom Srbija” je u proteklih nekoliko godina značajno smanjila zaduženost i vreme je za novi investicioni ciklus, izjavio je generalni direktor Predrag Ćulibrk na konferenciji “Digital 2018” posvećenoj trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Italija najbolja zemlja na svetu za putovanja

Svake godine britanski “Condé Nast Traveller” sastavlja listu najboljih, što predstavlja "najbolje što svet putovanja ima da ponudi".

Indijka igranjem badmintona postala sedma najplaćenija sportistkinja sveta

Igračica badmintona iz Indije zaradila 500.000 dolara i jedna je od najplaćenijih sportistkinja sveta.

U Srbiji više mobilnih telefona nego stanovnika

Ukupni prihodi na tržištu telekomunikacija u Srbiji prošle godine iznosili su 191,2 milijarde dinara, što je oko jedan procenat više u odnosu na godinu ranije.

“Amazon” na berzi premašio vrednost od bilion dolara

Svetski gigant za prodaju robe preko interneta i za njenu dostavu, američki “Amazon”, prešao je simbolični prag od 1.000 milijardi dolara vrednosti na berzi.

Evropske kompanije imaju problem kako da potroše milijarde dolara

Finansijski direktori kompanija u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi suočeni su s problemom: treba da smisle kako da potroše 1,1 bilion dolara u gotovom novcu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!