Vesti dana | Razvoj

Kina, Indija i Rusija višestruko povećale broj kompanija koje kontrolišu u EU

Investitori iz Kine su 2007. godine imali većinsko vlasništvo u oko 5.000 kompanija u Evropskoj uniji, a deset godina kasnije u 28.000 kompanija.

Ko su najbogatiji ljudi u istoriji?

Džef Bezos, osnivač kompanije za online trgovinu “Amazon”, najbogatiji je čovek sa bogatstvom procenjenim na 131 milijardu dolara.

U EU oko 5.000 bankara zarađuje milion evra godišnje

U Evropskoj uniji bankara sa zaradom od preko milion evra godišnje ima skoro 5.000, čak i nakon što su regulatori ograničili bonuse.

Danska - najbolja zemlja za poslovanje u Evropi

Danska je najbolja evropska zemlja za poslovanje, Ukrajina je i dalje na začelju liste 46 ukupno ocenjivanih država, a Srbija se „drži” i zauzima 37. poziciju, prema novom godišnjem izveštaju Evropske komore.

“Amazon” na tržištu Srbije

“Amazon Web Services” ulazi na tržište Srbije i regiona, saopštila je kompanija “Semos Education” koja je postala zvanični partner AWS-a za Zapadni Balkan.

Milijarderi ulažu u nalazišta kobalta

Koalicija milijardera predvođena Bil Gejtsom svoje bogatstvo ulaže u startap koji pokušava da pronađe nova nalazišta kobalta.

Katar najbogatija zemlja, Srbija na 85. mestu

Fortune je sastavio listu 15 najbogatijih zemalja sveta, koja se zasniva na podacima MMF-a o BDP-u države po stanovniku prema paritetu kupovne moći.

Walton, vlasnici Walmarta - najbogatija porodica na svetu

Prvih dvadeset pet najbogatijih porodica na svetu, prema Bloomberg Billionaires Indeksu, poseduje neverovatnih 1.1 trilion dolara bogatstva.

Srbija na listi najmoćnijih zemalja na 52. mestu

Prema najnovijoj rang listi, SAD su zadržale mesto najmoćnije zemlje na svetu u 2019. godini, a u stopu je prate Rusija i Kina.

Španija - zemlja sa najzdravijim stanovništvom na svetu

Španija je zvanično proglašena najzdravijom zemljom na svetu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!