Vesti dana | Razvoj

“Apple” u SAD planira da otvori 20.000 novih radnih mesta

Američki tehnološki gigant kompanija “Apple” potrošiće desetine milijardi dolara na kreiranje radnih mesta u zemlji i izgradnju novih centara u narednim godinama.

Ruski "Yandex" želi da investira u Srbiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da najpoznatija ruska inovaciona i tehnološka kompanija Yandex želi da dođe u Srbiju i investira u IT sektor, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Ruske investicije u američke obveznice porasle za 22 procenta

Rusija je u novembru 2017. godine povećala investiranje u američke državne obveznice za 700 miliona dolara.

Pariz i Berlin udruženi u regulisanju trgovine bitkoinom

Francuska i Nemačka će imati zajedničku analizu rizika povezanih sa bitkoinom i predloge za regulisanje trgovanja, rekao je francuski ministar finansija Bruno le Mer.

“Deutsche Telekom” potvrdio planove o podeli T-Systemsa

“Deutsche Telekom” (DT) planira da podeli poslovanje s informaciono-tehnološkim (IT) uslugama i savetovanjem T-Systems u dva zasebna odela kako bi zaustavili pad dobiti, izjavio je portparol DT-a, potvrdivši napise u nemačkim medijima.

Matijević kupio hotel "Slavija luks"

Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija luks” u centru Beograda.

Džonson: Bregzit čuva više novca nego što se tvrdilo u kampanji

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je 350 miliona funti, koliko je u kampanji za Bregzit rečeno da Britanija nedeljno šalje Evropskoj uniji (EU), daleko manja suma od realne.

Vujović: Novac od koncesije za vraćanje skupih kredita i strateške investicije

Vlada još nije razmatrala kojom će dinamikom novac od koncesije Aerodroma "Nikola Tesla" biti uplaćivan u budžet, niti kako će taj novac biti trošen, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović, navodeći da je pre tri godine ideja bila da novac od koncesija ne ide u potrošnju, već da se troši za strateške ciljeve.

Koncept osnovnog prihoda raširio se u Evropi

Kako je ideja o osnovnom prihodu postala popularna širom Evrope?

EU građane košta manje od jedne kafe dnevno

Evropska unija građane košta manje od jedne šolje kafe dnevno, iako postoje velike i iznenađujuće razlike u tome koliko Evropljani iz različitih zemalja plaćaju EU.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!