Vesti dana | Računovodstvo i finansije

Amerika izbegla opasnost da neće moći da otplaćuje dugove

Napet je bio kraj prošle nedelje kada je zbog golemog duga postojala mogućnost da Sjedinjene Države uđu u tzv. Default, odnosno u situaciju u kojoj više neće moći da otplaćuju svoje dugove.

Od 1. oktobra prijava lokacija prodajnih objekata zbog uvođenja novog modela fiskalizacije

Poreski obveznici će već od 1. oktobra, preko portala Poreske uprave ePorezi, moći da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata.

Vatikan prvi put objavio finansijski pregled svih nekretnina

Vatikan je prvi put javnosti pružio uvid u finansijsko stanje svojih nekretnina, kojih ima više od 5.000, u želji da njegovo poslovanje bude transparentnije.

Pružaoci računovodstvenih usluga imaju još 18 meseci da usklade poslovanje sa Zakonom o računovodstvu

Ministarstvo finansija poziva sva pravna lica i preduzetnike koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga u Republici Srbiji, a još uvek nisu ispunili zakonsku obavezu i uskladili poslovanje sa Zakonom o računovodstvu, da blagovremeno podnesu zahtev za dobijanje dozvole za pružanje računovodstvenih usluga i upišu se u Registar pružalaca računovodstvenih usluga.

E-fakture donose milionske uštede i prihode privredi i državi

Uvođenje elektronskih faktura doneće preduzećima u Srbiji milionske uštede na administrativnim i operativnim troškovima, a državi efikasniju kontrolu i naplatu poreza, pokazuju iskustva evropskih zemalja predstavljena na okruglom stolu „E-fakture za konkurentniju privredu“ u Palati Srbija, koji su organizovali Ministarstvo finansija i NALED.

Austrija će zbog korona virusa imati deficit u budžetu od 21 milijarde evra

Austrijska vlada procenjuje da će iduće godine deficit u budžetu iznositi oko 21 milijardu evra.

Lansirana nova besplatna aplikacija za mobilne telefone namenjena korisnicima u oblasti finansija i računovodstva

Kreston MDM, društvo za reviziju, poreski i računovodstveni konsalting, lansiralo je besplatnu mobilnu aplikaciju za profesionalce u ovoj oblasti. Aplikacija za mobilne telefone Kreston MDM BiznisINFO razvijena je u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), sa ciljem da na jednom mestu objedini sve informacije važne za efikasnije poslovanje.

Deficit budžeta SAD premašiće bilion dolara

Prema prvim projekcijama, deficit federalnog budžeta SAD-a će porasti na više od bilion dolara u idućoj fiskalnoj godini.

Revizorska kuća PwC kažnjena sa 5,8 miliona dolara, jer nisu uočeni propusti u poslovanju kompanija

Britanski regulator kaznio je “PricewaterhouseCoopers” (PwC) sa 5,8 miliona dolara, jer je propustio da primeti nepravilnosti kod firme u kojoj je radio reviziju.

EU predložila budžet za 2020. godinu - 168,3 milijarde evra

Evropska komisija predložila je da budžet Evropske unije za 2020. godinu iznosi 168,3 milijarde evra. Kao prioritetne oblasti finansiranja u narednoj godini izdvojene su konkurentna ekonomija, mladi, jačanje bezbednosti i solidarnosti i borba protiv klimatskih promena.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!