Vesti dana | Propisi

EU planira uvođenje poreza na prihod za Google, Facebook, Amazon…

Velike kompanije, koje u Evropskoj uniji ostvaruju značajne prihode od digitalnog poslovanja, poput “Google”-a i “Facebook”-a, mogle bi ubuduće u EU plaćati tri odsto poreza na prihod.

Nepravilnosti u radu 25 benzinskih stanica, a 19 zatvoreno

Od početka godine izvršena je kontrola 51 benzinske stanice i nepravilnosti su utvrđene u 25 objekata ili kod 49,02 procenata, dok je mera privremenog zatvaranja izrečena u 19 objekata ili 37,25 odsto, saopštila je Poreska uprava.

Uskoro e-plaćanje sudskih taksi

Ministarstvo pravde planira da omogući plaćanje sudskih taksi i putem interneta.

EU: Kazne za banke i poreske savetnike ako ne prijave “štetne poreske aranžmane”

Ministri finansija EU dogovorili su se o novim merama kako bi naterali računovođe i banke da prijavljuju štetne poreske šeme kojima se služe kompanije.

Francuska najavljuje tužbu protiv Googlea i Applea zbog ugovora koje nameću malim kompanijama

Francuska će podneti sudsku tužbu protiv Googlea i Applea zbog uslova ugovora, koje tehnološki giganti nameću malim kompanija i inženjerima, kazao je ministar financija Bruno Le Maire.

Povećane akcize, cena benzina za sada se neće menjati

Vlada je uskladila akcize na naftne derivate sa rastom potrošačkih cena za prošlu godinu. To povećanje za sada neće uticati na cenu goriva na pumpama, kažu u naftnim kompanijama, zato što cena sirove nafte u svetu pada, a dolar slabi.

U okolini Pančeva pronađeno više od 100 tona opasnog otpada

U Srbiji ima 113 registrovanih firmi za upravljanje otpadom, a samo se 10 do 15 "ozbiljno bavi tim poslom", izjavio je ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan.

U pripremi protokol, kojim će se zaštiti prava građana Srbije koji rade na Malti

Srbija i Malta trebalo bi u narednih 30 dana da potpišu protokol o saradnji kako bi se sprečio rad "na crno" naših građana u toj ostrvskoj državi i zaštitila njihova prava.

APR: Primljeno 162 hiljade elektronskih izveštaja

Ove godine prijem elektronskih izveštaja protekao je bez problema i zadovoljni smo odzivom obveznika, jer je Agencija za privredne registre (APR) primila 8.000 izveštaja za statističke potrebe države više u odnosu na prošlu godinu, izjavila je Ružica Stamenković, Registrator u Registru finansijskih izveštaja.

Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja i za ostale osnove osiguranja

Automatska overa kartica zdravstvenog osiguranja (KZO) omogućena je i osiguranicima samostalnih delatnosti (preduzetnicima), poljoprivrednicima, sveštenicima, verskim službenicima, inostranim penzionerima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!