Vesti dana | Propisi

Francuska će oporezivati digitalne gigante bez obzira na odluku EU

Francuska će od iduće godine oporezivati digitalne gigante, čak i ako zemlje Evropske unije ne postignu dogovor o uvođenju takvog poreza na nivou Unije, izjavio je ministar finansija Bruno Le Maire.

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv sedam firmi

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je pokrenula dva postupka protiv sedam firmi koje su učestvovale u javnoj nabavci „Elektroprivrede Srbije” (EPS).

Od 2019. godine registar stvarnih vlasnika kompanija

Od Nove godine Srbija će dobiti još jedan registar - stvarnih vlasnika kompanija. Zakon koji predviđa njegovo formiranje stupio je na snagu pre pet meseci. Kako će, međutim izgledati nije do tančina precizirano.

Ukradeni podaci pola milijarde gostiju hotela “Marriott”

“Marriott International”, najveći lanac hotela na svetu, obavestio je javnost o ogromnoj krađi ličnih podataka čak 500 miliona svojih gostiju.

Nemački regulator pokreće istragu o poslovnoj praksi “Amazona”

Nemačka regulatorna agencija pokrenula je istragu kako bi utvrdila zloupotrebljava li američki online trgovac “Amazon” dominantnu poziciju u odnosu prema malim trgovcima koji koriste njegovu internetsku stranicu kao platformu za trgovanje.

Porez po vrednosti objekta, a ne po lokaciji

Iako u skupštinsku proceduru nije ušao predlog izmena Zakona o porezu na imovinu koji je do poslednjeg trenutka bio u opticaju, i u sadašnjoj verziji će nova regulativa ublažiti nelogičnosti koje su opterećivale obveznike.

“Telekom” - otpremnine za višak zaposlenih 900 evra po godini staža

Rukovodstvo i reprezentativni sindikati “Telekoma Srbija” potpisali su Sporazum o uslovima za dobrovoljni odlazak zaposlenih, uz otpremnine od 900 evra po godini staža.

EU sprema kaznu za Italiju

EK otvorila je put ka eventualnim finansijskim sankcijama Italiji pošto je ponovo odbila italijanski nacrt budžeta za koji smatra da ne poštuje propise.

Izmene zakona o bezbednosti hrane na proleće

Predlog izmena Zakona o bezbednosti hrane koji sadrži sve tekovine Evropske unije, trebalo bi da bude usvojen na proleće u Skupštini Srbije, kada počne redovno zasedanje, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Primena Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara od 1. januara

Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji će konačno regulisati problem parafiskalnih nameta, biće usvojen do kraja godine i počeće da se primenjuje od 1. januara, izjavio je u intervjuu za RTV, ministar finasija Siniša Mali.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!