Vesti dana | Propisi

Oko 250 preduzeća želi da premesti sedište iz Britanije u Holandiju

Holandska vlada pregovara sa 250 kompanija o premeštanju sedišta iz Velike Britanije u Holandiju pre izlaska te zemlje iz Evropske unije 29. marta.

EU odobrila 6.000 spajanja kompanija, a odbila samo 30

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da Komisija ne blokira bespotrebno određena spajanja kompanija.

Počinje primena Direktive o falsifikovanim lekovima

EU Direktiva o falsifikovanim lekovima počinje da se primenjuje 9. februara.

Trećina kompanija hoće da preseli poslovanje iz Velike Britanije

Skoro trećina od 1.200 anketiranih britanskih kompanija ima plan ili razmišlja o preseljenju u inostranstvo zbog Bregzita.

Od 1. februara povećanje akciza na gorivo, cigarete, kafu

U "Službenom glasniku RS" objavljeni su usklađeni dinarski iznosi akciza sa rastom potrošačkih cena u prethodnoj godini, a koji će se primenjivati od 1. februara ove godine.

“Google” kažnjen sa čak 50 miliona evra

Francusko telo zaduženo za sajber prostor i zaštitu podataka osudilo je američkog internet giganta “Google” na rekordnu kaznu od 50 miliona evra.

Podsticaji za preduzetnike i ruralni razvoj

Vlada Srbije usvojila je na niz uredbi o podsticajima i podršci u poljoprivredi, preduzetništvu i poslovnoj infrastrukturi.

Priprema se uredba o podsticajima u sektoru usluga hotelskog smeštaja

Ministarstvo privrede Srbije će uskoro usvojiti uredbu kojom će biti precizirani kriterijumi za privlačenje investicija u sektoru usluga hotelskog smeštaja, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu.

Na Kopaoniku i Zlatiboru zatvoreno 16 ugostiteljskih objekata

Poreska uprava Srbije saopštila je da je pojačala kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa tokom novogodišnjih i božićnih praznika u poznatim turističkim destinacijama, pa je tako na Kopaoniku i Zlatiboru privremeno zatvoreno po osam ugostiteljskih objekata zbog utvrđenih nepravinosti.

„Google“ prebacio 20 milijardi evra u poreski raj

Kompanija “Google” je 2017. godine na Bermude prebacila 19,9 milijardi evra kako bi smanjila poreske obaveze u inostranstvu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!