Vesti dana | Projekti

I zdravstvenim radnicima u KBC Bežanijska kosa uručena donacija

Humanitarna fondacija “Budi srećan” je donacijom rekla hvala i zdravstvenim radnicima u KBC Bežanijska kosa, a sve u znak podrške borbi koju već mesecima vode za naše zdravlje u teškim uslovima pandemije koronavirusa.

Uloga medija je ključna u predstavljanju dobrih dela

Tokom krize izazvane virusom COVID-19, Catalyst Balkans je prikupio podatke po kojima su od marta do 31. januara 2021. godine pojedinci, kompanije i neprofitne organizacije u Srbiji donirali više od 21 miliona evra za saniranje posledica uzrokovanih ovom pandemijom.

Kompanija dm apsolutni favorit mladih: Priznanje za najpoželjnijeg poslodavca i još tri nagrade od početka godine

Kompanija dm našla se na prvom mestu u kategoriji Najpoželjniji poslodavac u oblasti ritejla, prema istraživanju preferencija mladih, koje je sproveo Belgrade Youth Fair u saradnji sa The Employer Branding Agency.

Servis PKS za ulazak u Srbiju bez PCR iskoristilo 217 kompanija

Dve nedelje od pokretanja servisa inocovid.pks.rs Privredne komore Srbije, 333 privrednika iz 217 kompanija iz Srbije i sveta prijavilo se da u Srbiju uđe bez PCR testa.

Kompanija dm donira pametne klupe Gradskoj opštini Vračar

U cilju unapređenja kvaliteta života na Vračaru i ugodnijeg boravka na javnim površinama predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković i kompanija dm drogerie markt Srbija potpisali su Ugovor o donatorstvu „pametnih kupa“, u prisustvu medija, članova Veća, načelnika Uprave i šefa Kabineta Gradske opštine Vračar.

Poštujmo različitosti-2021

I ove godine, već tradicionalno, Casa Forte je 27.januara 2021 godine organizovala književno veče pod sloganom "Poštujmo različitosti", ovog puta ONLINE, putem ZOOM aplikacije.

Budućnost reciklaže: Kampanja za pametnu reciklažu limenki pokrenuta u Beogradu

Sa ciljem da kroz aktivno učešće građana poveća stepen reciklaže i time doprinese očuvanju životne sredine, u okviru programa razvojnih partnerstava sa privatnim sektorom develoPPP.de pokrenuta je kampanja za reciklažu aluminijumskih limenki na pametnim presama.

Ulaganja u životnu sredinu u Srbiji četiri do pet puta manja nego u zemljama Evropske Unije

U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada od kojeg se čak 10 miliona ne tretira i zagađuje životnu sredinu. Više od 80% ukupnog otpada kreiraju rudarstvo i energetika, dok 2,3 miliona tona čini komunalni otpad, koji obuhvata i gotovo 900.000 tona otpada od hrane koji nastane u ugostiteljstvu, javnom sektoru i domaćinstvima.

Godišnje priznanje za dobra dela – Trag fondacija objavila konkurs za četrnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Trag fondacija je objavila početak konkursa za četrnaestu po redu, godišnju VIRTUS nagradu za filantropiju.

Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!