Vesti dana | Projekti

“Telekom Srbija” preuzima deo poslovanja firme “Polaris media”

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je “Telekomu Srbija” da preuzme deo poslovanja niške firme “Polaris media”, objavljeno je na sajtu komisije.

Otvoren preduzetnički hab u Subotici

Za više od 6.000 preduzetnika Severnobačkog okruga, Privredna komora Srbije otvorila je u Subotici preduzetnički hab, kako bi podržala dalji razvoj ovog vida poslovanja i ohrabrila mlade ljude da počnu sopstveni biznis.

Pola miliona građana Srbije ne može da zadovolji minimalne egzistencijalne potrebe

Tim Vlade Srbije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva objavio je da je linija apsolutnog siromaštva lane u Srbiji iznosila 12.286 dinara mesečno, a potrošnju nižu od tog iznosa imalo je 7,1 odsto stanovnika Srbije.

Premijerka sa srpskim izlagačima na sajmu u Šangaju

Deset kompanija iz Srbije predstavlja se kupcima iz Kine i celog sveta na ovogodišnjem Kineskom međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju, a srpski štand posetila je premijerka Ana Brnabić, koja predvodi delegaciju Srbije u višednevnoj poseti Kini.

Novo globalno istraživanje: Kako će izgledati korisničko iskustvo u 2030. godini

Najkasnije do 2030. godine 67% komunikacije prilikom kupovine će se obavljati uz pomoć pametnih uređaja. Današnji kupci očekuju instant uslugu, ali i interakciju i empatiju koju dobijaju od prodavaca.

Kina okupila oko 170 partnera u projektu "Pojas i put"

Kineska inicijativa "Pojas i put" (BRI), vredna hiljadu milijardi dolara, već je privukla skoro 170 učesnika.

Francuski i srpski modni dizajn za kraj Perwoll Fashion Week-a

46. Perwoll Fashion Week svečano je zatvoren revijama održanim u prelepom ambijentu prestižnog Hotela Moskva.

Do kraja godine prvi regionalni centri srpskih kompanija u UAE

Prve kompanije iz Srbije u oblasti prerade vode, mašinogradnje, poljoprivrede, solarne energije i informacionih tehnologija, već pregovaraju sa predstavnicima slobodnih zona Dubaija i Abu Dabija o početku poslovanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a otvaranje prvih regionalnih centara može se očekivati već do kraja godine, najavio je Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju.

U Beogradu otvoren Institut za veštačku inteligenciju

U Naučno-tehnološkom parku (NTP) Beograd otvoren je Institut za veštačku inteligenciju koji će, kako kažu njegovi osnivači, biti mesto gde će mladi predstaviti svoje ideje kompanijama ili dobiti savete koji će ih ohrabriti da pokrenu sopstveni biznis, a kompanijama da lakše dođu do stručnjaka i njihovih inovativnih rešenja.

Spoj istorijskog iskustva i savremenog modnog izraza

Šesto veče Perwoll Fashion Week-a publika je imala prilike da proširi svoja saznanja o Francuskoj modi kao i da prisustvuje otvaranju izložbe mladog i nadasve talentovanog fotografa pobednika BFW Instashot konkursa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!