Vesti dana | Projekti

Da li znate da reciklaža jedne tone stakla smanjuje zagađenje vazduha za 20%?

Količina reciklirane staklene ambalaže u regionu Zapadnog Balkana još uvek je daleko od nivoa koji propisuje Evropska unija. Naime, dok članice EU recikliraju 70% staklene ambalaže godišnje, u Srbiji ta količina iznosi tek 48%.

Webinar : Obeležavanje potpisivanja Pariskog sporazuma (COP 21) - 2. decembar 2020. godine

Webinar: Obeležavanje potpisivanja Pariskog sporazuma (COP 21) – Razgovori na temu zaštite zemljišta : put od istraživanja do rešenja, preko primera dobre prakse održava se 2. decembra 2020. godine od 13 do 16 časova.

Saudijska Arabija planira da uloži 20 milijardi dolara u veštačku inteligenciju

Saudijska Arabija planira da do 2030. godine uloži 20 milijardi dolara u razne projekte veštačke inteligencije.

DIGITAL FASHION WEEK SERBIA

Digital Fashion Week Serbia u organizaciji Color Media Communications i Serbia Fashion Week je prvi 100% digitalni događaj gde modni zaljubljenici mogu videti relevantne srpske i inostrane dizajnere, i imaju priliku da uživaju u aktuelnim kolekcijama direktno iz udobnosti svog doma.

Kompanija dm drogerie markt donirala Institutu „Batut“ respiratore u vrednosti od 36.000 evra

Kompanija dm drogerie markt donirala je dva medicinska respiratora ukupne vrednosti od 36.000 evra Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ s ciljem da doprinese borbi protiv virusa korona, ali i da olakša oporavak hroničnim bolesnicima koji se leče u zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje.

KAFE BAR 16 u kome rade deca iz svratišta obezbedio opstanak crowdfunding kampanjom

Kafe bar 16, čiji je opstanak bio ugrožen posledicama aktuelne pandemije, za samo 8 dana crowdfunding kampanje #Podrži16 prikupio je oko milion i dve stotine hiljada dinara neophodnih za opstanak, plate zaposlenih i eventualno zapošljavanje novih radnika tokom naredne godine.

20. beogradski ekonomski forum

Ekonomski samit, koji se održava dvadeseti put i koji je ove godine preimenovan u 20. beogradski ekonomski forum održava se u ponedeljak i utorak, 23. i 24. novembra 2020. u digitalnom formatu.

Upoznajte Viberove heroje-Inovativna umetnica iz Srbije, doktorka koja je spojila roditelje i njihove prevremeno rođene bebe i mnogi drugi

Najpopularnija komunikaciona platforma u Srbiji obeležava 10. rođendan mini-dokumentarcem kojim pokazuje kako su ljudi pomoću Vibera promenili nabolje živote sebi, ali i drugima.

U Novom Sadu otvoren The Empty Shop, popularna radnja u Promenadi gde kupci donose svoju garderobu

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspeha, šoping centar Promenada Novi Sad, u saradnji sa Crvenim Krstom Vojvodine, i ove jeseni otvara najhumaniju radnju u gradu.

TREĆE IZDANJE PARISKOG MIROVNOG FORUMA – ZA NOVE ODGOVORE NA KOVID KRIZU

Treće izdanje Pariskog mirovnog foruma ove godine održava se od 11. – 13. novembra u online formatu. Učestvujte onlajn i doživite jedinstveno imerzivno iskustvo.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!