Vesti dana | Omladinsko preduzetništvo

Srpski investicioni fond investirao u tri startapa, a nove prijave primaju do 14. maja

ICT Hub Venture, prvi privatni domaći investicioni fond, nakon nešto više od godinu dana rada, sa ponosom objavljuje još tri investicije u mlade domaće tehnološke startape. To su startapi Karate Do, BlockTalents i Analytica One.

Prvi NIS hakaton - „Hakovanje benzinske stanice“

U organizaciji kompanije NIS i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub, u Beogradu počeo prvi NIS hakaton pod nazivom „Hakovanje benzinske stanice“, saopšteno je iz NIS-a.

Još jedna startap prevara - Nestao projekat LoopX i sa njim 4,5 miliona dolara početnog kapitala

Startap LoopX je iznenada nestao, a sa njim su nestali i milioni dolara koje su u njega uložili investitori.

Otvoren peti ciklus edukativnog programa "AmChamps – Mladi lideri promena"

Peti ciklus edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“, u kome učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina univerziteta u Srbiji i mladi menadžeri kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, otvoren je na svečanosti u beogradskom hotelu Metropol.

Amcham proglasio najbolje mlade lidere promena

Američka privredna komora u Srbiji proglasila je pobednike četvrte generacije programa "AmĆamps - Mladi lideri promena".

Kikinda podržava razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća

Na samom kraju 2017, kikindska lokalna samouprava podržala je pet projekata po Javnom konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća.

Kroz programe samozapošljavanja prošlo 4.000 ljudi

U Srbiji je 2017. sopstveni biznis počelo blizu 4.000 ljudi uz pomoć subvencija Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a isti broj novoregistrovanih preduzetnika uz pomoć tog programa očekuje se i u 2018. godini, izjavio je direktor NSZ Zoran Martinović.

Biznis inkubatori – podrška za početnike

Biznis inkubatori pojavljuju se sredinom osamdesetih godina prošlog veka u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, a već deceniju kasnije postaju neodvojivi deo preduzetništva u Evropskoj uniji. 

Poslovna platforma "Investing in idea" okuplja investitore i ljude sa idejom za biznis

Cilj prve srpske platforme za grupno finansiranje projekata „Investing in idea“ jeste da okupi one koji imaju biznis ideju ili projekat, sa onima koji imaju novac, ali ne znaju gde bi ga uložili ili nemaju dovoljno da bi sami započeli posao.

Sajam omladinskog preduzetništva - Preko 60 preduzetnika na jednom mestu

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, otvoriće Sajam omladinskog preduzetništva, manifestaciju koja se prvi put organizuje u Srbiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!