Vesti dana | Omladinsko preduzetništvo

Amcham proglasio najbolje mlade lidere promena

Američka privredna komora u Srbiji proglasila je pobednike četvrte generacije programa "AmĆamps - Mladi lideri promena".

Kikinda podržava razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća

Na samom kraju 2017, kikindska lokalna samouprava podržala je pet projekata po Javnom konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća.

Kroz programe samozapošljavanja prošlo 4.000 ljudi

U Srbiji je 2017. sopstveni biznis počelo blizu 4.000 ljudi uz pomoć subvencija Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a isti broj novoregistrovanih preduzetnika uz pomoć tog programa očekuje se i u 2018. godini, izjavio je direktor NSZ Zoran Martinović.

Biznis inkubatori – podrška za početnike

Biznis inkubatori pojavljuju se sredinom osamdesetih godina prošlog veka u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, a već deceniju kasnije postaju neodvojivi deo preduzetništva u Evropskoj uniji. 

Poslovna platforma "Investing in idea" okuplja investitore i ljude sa idejom za biznis

Cilj prve srpske platforme za grupno finansiranje projekata „Investing in idea“ jeste da okupi one koji imaju biznis ideju ili projekat, sa onima koji imaju novac, ali ne znaju gde bi ga uložili ili nemaju dovoljno da bi sami započeli posao.

Sajam omladinskog preduzetništva - Preko 60 preduzetnika na jednom mestu

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, otvoriće Sajam omladinskog preduzetništva, manifestaciju koja se prvi put organizuje u Srbiji.

Sosijete banka najbolju preduzetničku ideju nagrađuje sa milion dinara

Sosijete ženeral banka će sutra održati finale velikog nagradnog konkursa za najbolje preduzetničke inovacije "Generator", na kome će se 10 finalista boriti za glavnu novčanu nagradu od milion dinara.

Za inovativna rešenja srpskih kompanija 2,45 miliona evra

Bespovratna sredstva, čak 2,45 miliona evra, dobilo je 25 kompanija u Srbiji koje su imale najbolje inovacione projekte.

Novi investicioni fond Metavallon dolazi u region sa 35 miliona evra

Uz podršku Evropskog investicionog fonda, grčki akcelerator Metavallon formirao je fond vredan 35 miliona evra koji je okrenut finansiranju projekata iz Centralne i Istočne Evrope. 

Vlada će 2018. godine ulagati u izgradnju startap centara

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je da će Vlada sledeće godine uložiti sredstva u izgradnju inovacionih startap centara širom Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!