Vesti dana | Marketing

I pored godišnje plate od 70 miliona funti, dao ostavku

Jedan od najplaćenijih i najpoznatijih britanskih šefova kompanija, Martin Sorrell (73), iznenada je tokom vikenda dao ostavku na mesto predsednika i izvršnog direktora najveće reklamne agencije na svetu WPP-a.

“Amazon” - korporativni brend sa najvećim ugledom u svetu

Prema istraživanju marketinške kompanije Harris Poll, ugled brendova “Apple”-a i “Google”-a znatno je oslabio, dok je “Amazon” zadržao čelnu poziciju na listi, a “Teslu” je podiglo lansiranje Roadstera u svemir.

Fudbal isplativa igra - Premijer liga za prenose dobila preko pet milijardi evra

Engleska Premijer liga objavila je da je prodala pet od sedam paketa za prava na prenose u sezonama od 2019. do 2022. godine i da će televizije BiTi sport i Skaj za prava zajedno platiti 4,5 milijarde funti (5,06 milijardi evra).

Eminentni stručnjaci biraju najefektnije marketinške kampanje

Stručni žiri ovogodišnjeg EFFIE festivala sastavljen je od marketinških stručnjaka, predstavnika oglašivača i agencija za tržišno komuniciranje.

YouTube investira u kreatore koji promovišu toleranciju

YouTube je najavio plan da investira pet miliona dolara u program Creators for Change, a u cilju da članovima pomogne u borbi protiv mržnje i u promovisanju tolerancije.

Proglašeni dobitnici PRO PR Awards nagrada za 2018. godinu

Organizacioni odbor PRO PR Awards-a objavio je u utorak imena dobitnika priznanja za 2018. godinu.

Novo lice dijetalne kole

"Diet Coke" je redizajnirao svoje prepoznatljive limenke i predstavio nove ukuse u nastojanju da se približe mlađoj generaciji ljubitelja ovog napitka i zaustave dalje opadanje rezultata prodaje.

Veliki broj malih i srednjih preduzeća nema marketing odeljenje

Agencija za istraživanje tržišta Smart Plus Research osmislila je i sprovela istraživanje o ulozi koju marketing ima u poslovanju malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Uručene nagrade UEPS-a za 2017. godinu

Na svečanosti povodom 57 rođendana najstarijeg nacionalnog strukovnog udruženja, na kojoj se okupio veliki broj uglednih zvanica, uručena su priznanja najboljim marketinškim stvaraocima u 2017. godini.

Okončan UEPS konkurs: Prispelo oko 200 kvalitetnih radova

Na tradicionalni UEPS-ov  konkurs i ove godine prispelo je mnoštvo kvalitetnih radova domaćih marketinških, PR i medijskih poslenika, kao i samih oglašivača.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!