Vesti dana | Ljudski resursi

Da li su rad od kuće i fleksibilno radno vreme rešenje za dobro poslovanje?

Napokon je otkriven pravi razlog zašto kompanije pokušavaju da obuzdaju raspored rada svojih zaposlenih i zaposlenici su spremni na ovu vrestu promene.

“Ikea” će svakom radniku, koga je zaposlila u Srbiji, uplatiti po 150.000 dinara za penziju

Kompanija “Ikea” uplatiće skoro 11 miliona dinara u penzione fondove za 72 zaposlena u Srbiji, kao način da im se zahvali za posvećenost kompaniji.

Da li je rukovođenje rukovodiocima isto što i rukovođenje operativcima?

Sadržaj konferencije za građenje lideršip kulture LEAD.ART, je kreiran tako da svaki učesnik dobije vrednosti, praktična znanja i modele, koji su neophodni za uspešno poslovanje.

Psihološki trikovi koji će vam olakšati komunikaciju sa svakim

S nekim ljudima ne možemo uvek da se nađemo na istoj talasnoj dužini ili osećamo nelagodu pri pomisli da tu osobu moramo nešto da pitamo.

Osobine koje svaki poslodavac mora da poseduje da bi vodio dobar razgovor za posao

Kandidati nisu jedini koji moraju da ostave dobar utisak, jer i budući poslodavci moraju da se pokažu u najboljem svetlu.

Kako da znate da radite u toksičnom poslovnom okruženju?

U svojoj knjizi „Oko oluje: Kako lideri mogu da transformišu haotične radne sredine“, poslovni trener Rej Vilijams opisuje karakteristike toksičnih radnih mesta, a ulogu koji imaju disfunkcionalni lideri u stvaranju toksične poslovne sredine.

Plate u javnim službama - povišice čeka do 150.000 ljudi

Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta razgovaralo se i o inicijativi sindikata da se pokrenu razgovori o položaju zaposlenih u javnoj upravi koje su najavljene povišice mimoišle. Radi se o radnicima jednog dela javnog sektora, kojima su merama štednje plate smanjene, ali nisu obuhvaćeni povećanjima.

Sindikat poštanskih radnika: Zbog protesta suspendovano više desetina zaposlenih u “Pošti Srbije”

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da je "više desetina" zaposlenih u “Pošti Srbije” suspendovano zato što su mirno protestovali ispred distributivnih poštanskih centara.

Savet preduzetnika: Kako da vaši zaposleni budu maksimalno efikasni?

Kao menadžer, jedna od vaših najvećih odgovornosti je da inspirišete druge ljude da budu najbolje verzije sebe. Cilj je da svi u vašem timu budu maksimalno produktivni, efikasni i zadovoljni svojim poslom, kako bi cilj bio ostvaren. Jedan od najtežih izazova, naročito za nove menadžere, jeste uravnotežiti način razmišljanja o vođstvu dok i dalje pronalazite načine da obavite svoj deo posla.

U Srbiji svaki peti nezaposleni ima samo osnovnu školu

Zapošljavanje mladih problem u svim zemljama zapadnog Balkana, pa i u Srbiji. Gotovo 20 odsto nezaposlenih kod nas ima završenu samo osnovnu školu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!