Vesti dana | Ljudski resursi

20 pitanja koja “Apple” postavlja kandidatima za posao

“Apple” je jedna od najprestižnijih kompanija na svetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju da rade za nju. A da bi se kandidati zaposlili, moraju posedovati znanja i veštine i briljirati na razgovoru.

Ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku

Dušan Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga, kako je naveo u pisanoj ostavci, koju je dostavio premijerki Ani Brnabić.

Kad bi svi nezaposleni u Nemačkoj dobili posao, ostalo bi još 400 hiljada slobodnih radnih mesta

Nemačke kompanije muku muče s pronalaženjem kvalifikovanih radnika, koji su im potrebni kako bi povećale proizvodnju, upozorio je ekonomski institut IW, procenjujući da manjak radne snage košta ekonomiju nekih 0,9 odsto BDP-a godišnje.

“Adecco” preuzima “General Assembly”

Švajcarska kompanija za posredovanje pri zapošljavanju “Adecco Group” objavila je da će za 412,5 miliona dolara kupiti američku privatnu školu informatike “General Assembly”.

Kako Mask i Zakerberg motivišu svoje zaposlene za rad

Iako su kompanije, poput “Facebook”-a i “Tesla Motors”-a, nastale na osnovu ideja za genijalne proizvode, menadžeri tih kompanija za rezultate mogu da zahvale inspiraciji svojih zaposlenih. Kako bi godinama ostali na vrhu, menadžment tih kompanija mora podsticati kulturu učenja. Ovo je 5 načina.

Da li su i vaše prezentacije pretrpane podacima?

Svakog dana na svetu održi se desetine miliona prezentacija. Procenjuje se da oko 90 odsto svih prezentacija deluju zamarajuće na slušaoce. Zašto je to tako?

BBC najavio da će imati jednak broj muških i ženskih gostiju

Britanska medijska kuća BBC želi da u roku od godinu dana ima podjednak broj muških i ženskih eksperata u svojim emisijama, saopšteno je iz te kompanije.

NSZ: Izdvojeno 3,65 milijardi dinara za podsticanje zapošljavanja

Iz sredstava Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) izdvojeno je 3,65 milijardi dinara za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja, kao i 550 miliona dinara za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, rekao je direktor NSZ Zoran Martinović.

Korejska vlada smanjuje prekovremeni rad, a državni službenici traže da rade duže

Vlada Južne Koreje donela je uredbu, prema kojoj će se računari u državnim službama morati gasiti svakog petka u 19 sati kako bi se smanjila "kultura prekovremenog rada".

Skoro 20 odsto zaposlenih prima zaradu u visini od 20.000 do 25.000 dinara

Najveći procenat zaposlenih u Srbiji, gotovo 20 odsto prima zaradu u visini od 20.000 do 25.000 dinara, a dve trećine prima manje od prosečne plate, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku za novembar 2017, obračunati po novoj metodologiji izračunavanja prosečnih zarada.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!