Vesti dana | Ljudski resursi

„Atlantic Grupa“ dobitnik SAM nagrade za najbolji program za Razvoj talenata

„Atlantic Grupa“ je dobitnik nagrade Srpske asocijacije menadžera za najbolji program za Razvoj talenata u 2018. godini, što je samo još jedno priznanje da je kompanija posvećena ostvarenju visokih standarda u upravljanju ljudskim resursima.

Češka traži radnike u Srbiji, posao za 2.000 ljudi

Češka Privredna komora i preduzeća očekuju od 1. septembra prve radnike iz Srbije po olakšanoj proceduri zapošljavanja stranih radnika u programu vlade i Privredne komore Češke koja bi tamošnjim preduzećima, koja ne mogu da nađu radnike, dovela oko 2.000 ljudi iz Srbije godišnje.

Bakingemska palata traži perača sudova, plata 22.000 evra

Bakingemska palata objavila je oglas za perača sudova u kuhinji, nudeći kandidatima godišnju platu od oko 22.000 evra.

20 pitanja koja “Apple” postavlja kandidatima za posao

“Apple” je jedna od najprestižnijih kompanija na svetu, pa nije neobično to što mnogi priželjkuju da rade za nju. A da bi se kandidati zaposlili, moraju posedovati znanja i veštine i briljirati na razgovoru.

Ministar finansija Dušan Vujović podneo ostavku

Dušan Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga, kako je naveo u pisanoj ostavci, koju je dostavio premijerki Ani Brnabić.

Kad bi svi nezaposleni u Nemačkoj dobili posao, ostalo bi još 400 hiljada slobodnih radnih mesta

Nemačke kompanije muku muče s pronalaženjem kvalifikovanih radnika, koji su im potrebni kako bi povećale proizvodnju, upozorio je ekonomski institut IW, procenjujući da manjak radne snage košta ekonomiju nekih 0,9 odsto BDP-a godišnje.

“Adecco” preuzima “General Assembly”

Švajcarska kompanija za posredovanje pri zapošljavanju “Adecco Group” objavila je da će za 412,5 miliona dolara kupiti američku privatnu školu informatike “General Assembly”.

Kako Mask i Zakerberg motivišu svoje zaposlene za rad

Iako su kompanije, poput “Facebook”-a i “Tesla Motors”-a, nastale na osnovu ideja za genijalne proizvode, menadžeri tih kompanija za rezultate mogu da zahvale inspiraciji svojih zaposlenih. Kako bi godinama ostali na vrhu, menadžment tih kompanija mora podsticati kulturu učenja. Ovo je 5 načina.

Da li su i vaše prezentacije pretrpane podacima?

Svakog dana na svetu održi se desetine miliona prezentacija. Procenjuje se da oko 90 odsto svih prezentacija deluju zamarajuće na slušaoce. Zašto je to tako?

BBC najavio da će imati jednak broj muških i ženskih gostiju

Britanska medijska kuća BBC želi da u roku od godinu dana ima podjednak broj muških i ženskih eksperata u svojim emisijama, saopšteno je iz te kompanije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!