Vesti dana | Industrija

"Leoni" gradi fabriku u Kraljevu, posao za 4.000 radnika

Nemačka kompanija “Leoni” izgradiće fabriku u Kraljevu, koja će zaposliti 4.000 radnika.

Kompanija “Albon” otvara treću fabriku u Srbiji

Kompanija "Albon", koja u Rumi posluje pet godina, planira izgradnju novog proizvodnog pogona i zapošljavanje novih 200 radnika.

Kompanija „Biz Link“ otvorila novi pogon u Prokuplju, posao za 500 ljudi

U Prokuplju je otvoren novi pogon fabrike "Biz Link", koja proizvodi kablove za male kućne aparate, a u kojoj će u naredne dve do tri godine, pored postojećih 350 radnika, posao dobiti još 500 radnika.

“Inditex”, vlasnik Zare, prošle godine ostvario dobit od 3,37 milijardi evra

Španski maloprodajni gigant “Inditex”, vlasnik brenda “Zara”, saopštio je da je imao solidan rast dobiti u prošloj godini, ističući dodatna ulaganja u razvoj integrisanih trgovina i internetske prodaje.

“Essex Europa” gradi fabriku bakarnih žica u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je postavljen kamen-temeljac zgrade pogona južnokorejske kompanije "Essex Europa" za proizvodnju emajliranih bakarnih žica, u šta će biti investirano 30 miliona evra, a zaposleno 160 ljudi.

Nemačka želi da spreči Kinu da preuzima nemačke kompanije

Nemačka pokrajina Bavarska zatražiće stroža ograničenja za kinesku kupovinu vlasničkih udela u nemačkim kompanijama.

Tramp blokirao posao težak 117 milijardi dolara

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbu kojom je blokirao jedno od najvećih korporativnih preuzimanja u Americi, a svakako najveće u istoriji tehnološkog sektora.

Proizvođač autokomponenti “Magneti Marelli PCMA” postaje deo FCA

Fabrika “Magneti Marelli PCMA”, koja proizvodi branike za fiat 500L, od maja postaje deo grupacije “Fiat Chrysler Automobiles” i zvaće se “Fiat Plastic”.

Kineska kompanija “Cijin” zainteresovana za “RTB Bor”

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima kineske kompanije “Cijin”, koja je zainteresovana za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u “RTB Bor” i ulaganja od više stotina miliona dolara.

“Nissan” spreman da otkupi udeo francuske vlade u “Renaultu”

Japanska kompanija “Nissan” navodno je počela pregovore s francuskom vladom u vezi sa kupovinom njenih 15 odsto akcija kompanije “Renault”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!