Vesti dana | Industrija

Dobit vlasnika "Zare" čak 2,3 milijarde evra

Neto profit španskog tekstilnog giganta „Inditeksa” , vlasnika firme „Zara”, uvećan je za šest odsto u devet meseci tekuće fiskalne godine, jer je nastavljena međunarodna ekspanzija kako onlajn tako i fizičkih prodavnica tog lanca.

Sindikalna prepucavanja u „Fijatu”

Sve više menadžera napušta fabriku zbog malih plata, tvrdi predsednik „Nezavisnosti” Zoran Stanić, dok Zoran Marković iz Samostalnog sindikata najavljuje novu povišicu u januaru.

Promovisan električni bicikl s motorom na vodonik

Prvi električni bicikli za koje struju proizvodi motor na vodonik, predstavljeni su u Sen-Lou, u Normandiji, u Francuskoj.

Objavljen tender za prodaju MSK, cena 38,5 miliona evra

Ministarstvo privrede objavilo je tender za javno nadmetanje za prodaju kapitala Akcionarskog društva Metanolsko-sirćetnog kompleksa u Kikindi.

Sud ukinuo rešenje o stečaju fabrike stakla u Paraćinu

Privredni Apelacioni sud je ukinuo rešenje o pokretanju stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu i stekli su se uslovi da se nastavi proizvodnja u punom kapacitetu i pronađe strateški partner.

Kompanija “Lego” dobila spor u Kini zbog kopija kockica

Proizvođač igračaka “Lego” saopštio je da je dobio "važnu sudsku pobedu" u Kini, gde je sud doneo odluku u korist te danske kompanije u slučaju protiv kompanija, koje proizvode kopije čuvenih kockica u boji.

Otvorena nova radna mesta u Modnoj kući LUNA

Uvek u senci glamura i brendova, ostaje nezapažena činjenica da je modna industrija u svetu jedna od najbrže rastućih industrija, koja zapošljava preko 60 miliona ljudi širom sveta. Ovaj rastući trend oseća se i na našem tržištu, kako u porastu prodaje i prihoda tako i u porastu tražnje kadrova, pogotovo kada je proizvodnja u pitanju.

“Volkswagen” preuzima ruski GAZ?

Nemački proizvođač automobila “Volkswagen” pregovara o kupovini udela u ruskom proizvođaču lakih komercijalnih vozila GAZ-u.

Fijat ne radi zbog problema sa dobavljačima

Proizvodne trake u kragujevačkoj fabrici "Fiat Krajsler automobili Srbija" (FCA) biće zaustavljene danas zbog problema s dobavljačima, a radnici obe smene neće doći na posao, rekao je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Zoran Marković.

U Srbiji ima do 100.000 tona opasnog otpada

U Srbiji ima do 100.000 tona opasnog otpada na 80 do 90 lokacija, rečeno je na 5. Međunarodnom MITECO Forumu posvećen cirkularnoj ekonomiji pod sloganom "Danas odgovorno. Sutra održivo".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!