Vesti dana | Industrija

Zabranjena registracija „Porsche Cayenne”-a u Švajcarskoj

Švajcarska je saopštila da više neće dozvoliti registrovanje " Porsche"-ovog luksuznog SUV-a, „Cayenne”, sa dizel motorom navodeći kao razlog negativne odjeke u javnosti zbog skandala sa emisijom gasova, koji je potresao susednu nemačku automobilsku industriju.

Stranci dobijaju mogućnost da postanu suvlasnici vojnih fabrika u Srbiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje da će već do kraja godine biti donet novi zakon. koji će omogućiti i ulaganje u odbrambenu industriju Srbije.

Posle dve decenije pribojski FAP dobija nove mašine vredne 2,5 miliona evra

Nekadašnji gigant jugoslovenske auto-industrije, koji je prošle godine bio na ivici stečaja, dočekao je novi mašinski park – posle pune dve decenije.

Kompanija “Lenovo” završila kvartal s gubitkom prvi put od 2015. godine

Kineski proizvođač računara “Lenovo” saopštio je da je tromesečno razdoblje do kraja juna zaključio s neto gubitkom, ukazujući na više troškove i pritiske na marže zbog nestašice delova poput memorijskih čipova.

“Hemofarm” menja vlasnika, “Štadu” kupili fondovi

Vlasnici investicionih fondova Bejn Kapital i Sinven uspeli su u ponovljenoj ponudi da dogovore preuzimanje nemačkog proizvođača lekova “Štada Arcnejmitel”.

Firma “Promist” novi vlasnik “Industrije stakla Pančevo”

Kompleks fabrike stečajnog dužnika DP „Industrija stakla Pančevo” u stečaju, koji se sastoji od 171 objekta ukupne površine oko 114.249 kvadratnih metara, prodat je pred državnom Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, proizvodno-prometnoj firmi „Promist” iz Novog Sada.

“Carlsberg” u prvoj polovini godine povećao neto dobit za 23 odsto

Danska pivarska industrija “Carlsberg” saopštila je da je u prvoj polovini godine ostvarila 23 odsto veću neto dobit nego u istom periodu prošle godine zahvaljujući dobrim rezultatima u segmentima craft i ostalih premium piva.

Kompanija “Geely” demantovala da preuzima “Fiat Chrysler Automobiles”

Kineska kompanija “Geely Automobili Holdings” odbacila je medijske spekulacije da planira dostaviti ponudu za preuzimanje “Fiat Chryslera Automobiles” (FCA), sedmog najvećeg proizvođača automobila u svetu.

Usvajanjem UPPR-a rešeno pitanje starih dugova “Petrohemije”

Privredni sud u Pančevu je usvojio Unapred pripremljen plan reorganizacije za “HIP-Petrohemiju” - (UPPR) ,kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara ove godine delimično konvertuju u kapital “Petrohemije”, a delimično otpišu.

Nemački investitori zainteresovani za gradnju elektrane na biomasu u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačavić sastao se sa predstavnicima investitora iz Nemačke zainteresovanima za gradnju elektrane na biomasu sa peletanom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!